Полиција ухапсила 20 вјерника код Ваљева

Двадесет верника је ухапшено јер су се оглушили о забрану приласка подручју бране и акумулације “Ровни”, покушавајући да уђу у манастир Светог архангела Михаила у селу Тубравић код Ваљева.

Србија 31.08.2015 | 22:38
Полиција ухапсила 20 вјерника код Ваљева

Верници који себе називају “Стражари Грачанички”, окупљени око удружења “Истинољубље”, које предводи рашчињени монах Антоније (Драган Давидовић), покушали су да приђу комплексу манастира, у народу познатог као Ваљевска Грачаница, али их је у томе спречила полиција.

Манастир се, наиме, налази у близини будућег вештачког језера система “Ровни”, чије пуњење почиње 1. септембра, због чега је ЈП “Колубара”, које је инвеститор градње, саопштило да је због спуштања затварача на брани и почетка пуњења акумулације из реке Јабланице због безбедности сваки прилазак и боравак незапослених лица на том подручју строго забрањен.

Како је пренео сајт www.васељенска.цом, припадници МУП-а су неколицину верника предвођених рашчињеним монахом зауставили код Поћуте, да би радници ЈП “Колубара” у међувремену заградили и други пут ка Грачаници.

Јутрос, раном зором, полиција је упала у манастир Ваљевска Грачаница, третирајући верни народ као какве криминалце. Прво су их потрпали у марицу а затим задржали на око километар од манастира где се и даље налазе преноси сајт www.васељенска.цом.

У ваљевској полицији за “Блиц” потврђују да је дошло до привођења људи који су се оглушили о јасно истакнута обавештења о забрани приласка подручју бране и акумулације.

Због дрског понашања и оглушавања о наређење, јер су мимо забране власника парцеле ЈП “Колубара” и знакова упозорења, те нашег упозорења да чине кривично дело узурпације имовине, приведено је 20 особа, 14 мушкараца и шест жена, који ће бити предате судији за прекршаје - кажу у полицији.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СПЦ

31.08.2015 14:34

Где је сада нас постени и велики патријарх где су сада насе владике да се дигну и спреце ово богохуљење ко то има право да руси свети дом насег Бога осим њега самог. Цувајте се Срби јер како посијете тако це те и позњети ко је цитао библију знаце ста следи том народу и том граду

ОДГОВОРИТЕ