Видео - Алмами Мореира: Србија је моја земља!

Бивши играч Партизана и Војводине Алмами Мореира, сада власник менаџерске агенције, дошао је у посету Београду.

Фудбал 31.08.2015 | 11:40
Видео - Алмами Мореира: Србија је моја земља!

"Дошао сам да видим пријатеље, али и могућности неких играча који би могли бити интересантни, односно, чиме се располаже", почео је Мореира причу за 'Вечерње Новости' и додао:

"Жао ми је што Партизан и Војводина нису успели да остваре намерено. "Црно-бели" већ годинама у свим генерацијама имају добре фудбалере. Сада је ту неколико веома интересантних, али не бих о именима из поштовања према другим агентима с којима они раде".

Офанзивни везиста из Гвинеје Бисау оставио је далеко дубљи траг у црно-белом дресу, пошто је са тимом из Хумске освојио пет трофеја – три титуле и два Купа.

"То је моја земља. Земља у којој сам освојио највише титула у каријери – три шампионска пехара и два пехара победника национална купа у дресу Партизана, а и са Војводином играо полуфинале Купа. Тренутно сам настањен у Лисабону, остао сам у фудбалу, а живим на релацији Лисабон-Лијеж, где мој син Дијего (10) тренира у Стандарду, у којем сам и ја играо. Надам се да ће имати бољу каријеру од мене. Остао сам у фудбалу, посвећен сам, и као власник агенције за заступање фудбалера веома често путујем", каже Мореира.

Популарни 'Доктор Мо', како су га звали навијачи Партизана, истиче и да је пратио мечеве плеј-офа за Лигу шампиона, где је његов бивши клуб елиминисан од БАТЕ Борисова.

"Замало. Баш мало је недостајало. Жао ми је. Међутим, Партизан игра добар фудбал и има квалитетне играче. Видео сам Жиковића, Абубакара знам од раније као и мог голмана Жилета. Разговарао сам са Иваном Томићем, Горданом Петрићем... Лепо је било видети их".

Дете Боависте и бивши члан Хамбургер Шпорт Ферајна, московског Динама, Авеса и Саламанке пратио је игре и клуба из Новог Сада на европској сцени.

"Апсолутно нема шта да се замери. Добро су играли и штета за стативу. Да је тај шут Мирка Иванића завршио у мрежи, све би било другачије. Подршка коју су играчи Војводине имали и овације после утакмице говоре о начину њихове игре. Златомир Загорчић је и мени био тренер и веома поштујем његов рад. Зна начин и сада има шта да се види на терену", каже Алмами. "Овде је увек постојао квалитет, а таленти су непресушни извор. Међутим, видело се то у играма Партизана и Војводине, недостаје искуство за европску сцену, тако да су потребна појачања из иностранства. Тешко је поредити време када сам ја играо и ово данас. Велика је разлика када си на терену или на трибинама. Реч је о различитим емоцијама и не могу да фаворизујем једно или друго".

Мореира каже и да из Србије одлази задовољан оним што је видео, као и да ће се у будућности сигурно враћати, и то врло ускоро.

"Остављена су отворена врата, јер овде има много талената, много добрих играча. Имам планове, али то ћу поделити са вама следећи пут када будем дошао са конкретнијом причом. Реч је о заиста суперталентима, али то се све зна, као и чињеница да сам везан за српски фудбал. Конекције су успостављене и сарадња је почела", јасан је Мореира.

За крај разговора за 'Новости', Мореира је открио и на ком језику прича када дође у нашу земљу.

"Причам српски, али не онако добро како бих желео. Имам времена – усавршићу", закључио је Мореира.

Коментари / 0

Оставите коментар