Пајтић жели да се кандидује за премијера

Председник Демократске странке Бојан Пајтић поручио је да је ДС од данас у изборној кампањи и најавио да ће се кандидовати за републичког премијера у случају ванредних парламентарних избора.

Србија 30.08.2015 | 17:35
Пајтић жели да се кандидује за премијера

Пајтић је на седници главног одбора ДС у Смедеревској Паланци рекао да се странка спрема за локалне и покрајинске изборе, који ће, како је оценио бити почетком године.

Пајтић је поручио да ће се кандидовати за премијера, те да ће током кампање бити на челу свих изборних штабова.

“Кандидујем се за председника републичке владе, а не покрајинске”, поручио је он.
Он је рекао да "поздравља размишљање Александра Вучића да поднесе оставку и распише ванредне парламентарне изборе".

“Сви подаци говоре да је Влада Србије неспособна да води државу и то јој се обија о главу”, рекао је он.

Пајтић је нагласио да ДС данас улази у кампању, те да то раде јер “немају могућности да кроз медије изнесу ставове”.

“Морамо у непосредном разговору да објаснимо грађанима да имамо потенцијал, храбрости и снаге да сменимо овај режим и да преузмемо одговорност да управљамо Србијом”, поручио је Пајтић.

Он је рекао да је циљ ДС да у кампањи убеди људе да та странка није “мање зло”, већ да је успела да буде боља и од саме себе у односу на период док је била на власти.

Коментаришући написе у медијима да опозиција формира нови ДОС, Пајтић је поручио да му то не пада на памет и да ДС неће правити никакву “"Франкенштајн коалицију"”.

“Нећемо антиевропске странке, нити оне које имају много различите програме од ДС-а. Франкенштајн коалицију нећемо, него ону која ће имати потенцијал, снагу, углед и знање да смени режим”, рекао је он.

Према његовим речима, циљ ДС је да изведе на биралишта све које би гласали за ту странку, а како је казао, не смеју.

“Процене су да је таквих око 30 одсто. СНС подржава 40 одсто људи на 40 одсто излазности, а то је петина грађана”, рекао је лидер ДС.

Говорећи о коалицијама са СНС у појединим општинама, Пајтић је рекао да предедништво ДС никад није одбило раскидање тих коалиција и позвао да се оне коалиције ДС-СНС које су остале - раскину.

Српска напредна странка саопштила је да је са одушевљењем дочекала вест да ће се председник Демократске странке Бојан Пајтић кандидовати "за највише државне функције".

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сојиц

30.08.2015 19:45

Ахаааа...кад ја будем капетан на белу ладју ти цес бити премијер.

ОДГОВОРИТЕ