Анализа - Трансфер пијаца: Штопери су на цијени!

До краја летњег прелазног рока није остало још много, а управо се тада, због недостатака сопственог тима и због трке са временом – највише троши.

Фудбал 30.08.2015 | 23:00
Анализа - Трансфер пијаца: Штопери су на цијени!

У смирај прелазног рока тимови обично желе да се појачају на позицијама на којима су најтањи, а у свету већ одавно влада „несташица“ за квалитетних штоперима.

Како тржиште диктира цену, тако су и штопери све скупљи, а клубови их се не одричу тако лако. Најбољи пример за то јесте млади Џон Стоунс, кога Евертон не пушта ни за 50 милиона евра.

Валенсија је овог лета остала без сјајног Аргентинца Николаса Отамендија, па су брже-боље пожурили да нађу адекватну замену.

Они су у суботу потписали уговор са Ајменом Абденуром из Монака, из тима којег су раније избацили у квалификацијама за Лигу шампиона, и то за великих 30 милиона евра. Овај сјајни Тунишанин био је на мети и Челсија и Манчестер јунајтеда, али је шпански клуб овога пута био конкретнији.

Управо је Манчестер јунајтед читаво лето тражио појачање на позицији штопера, али након што се изјаловио посао са Серхиом Рамосом и Николасом Отамендијем све су даље од "стуба одбране".

Луј ван Гал се међутим одрекао играча који је претходних година често био стандардан. Џони Еванс је појачао Вест Бромвич Албион, а Јунајтед ће на име овог трансфера добити шест милиона фунти, што је сасвим солидан новац за играча на којег не рачунају.

И Лестер сити је у потрази за појачањем у задњој линији, а жеља менаџера "лисица" Клаудија Ранијерија је одбрамбени играч Бајерна. Искусни Данте могао би да се у позним играчким годинама окуша и у Премијер лиги, али је питање да ли ће га апетити клуба какав је Лестер, задовољити.

Најскупљи штопер свих времена је Давид Луиз који је за 40 милиона фунти прешао у ПСЖ, а годинама је тај "рекорд" држао Рио Фердинанд који је за 30 милиона фунти прешао из Лидса у Манчестер јунајтед 2004. године.

Коментари / 0

Оставите коментар