Новак: УС опен као врхунац љета!

Најбољи тенисер света верује да ће из пораза у финалу Монтреала и Синсинатија изаћи јачи.

Тенис 30.08.2015 | 19:00
Новак: УС опен као врхунац љета!

Време је за четврти, последњи гренд слем турнир сезоне!

УС опен је за Новака Ђоковића трећи по успешности, са једном титулом и четири пораза у финалима. У Њујорку је пролазио лошије него на Аустралијан опену (5-0 у финалима) и Вимблдону (3-1), али боље него на Ролан Гаросу, где је изгубио сва три меча за трофеј и у 29. години још чека да га огреје сунце на париској шљаци.

Припрема за УС опен овог лета је била "тако-тако". После паузе након освајања Вимблдона и на Роџерс купу у Монтреалу и у Синсинатију је стигао до финала, али углавном није играо свој препознатљиви тенис, нарочито у Синсинатију.

То је Роџер Федерер искористио да му ускрати славље на једином турниру Мастерс серије чији му трофеј недостаје.

"Циљ је све време био да будем физички и играчки најспремнији када дође време за УС опен. Наравно да сам желео да освојим и Канаду и Синсинати, али нисам успео, Енди (Мареј) и Роџер су били бољи у тим мечевима", рекао је Ђоковић током традиционалног дана за медије пред почетак Отвореног првенства САД.

Он је додао да га узастопни порази у финалима нису обесхрабрили и да у предстојећи турнир улази са јасном визијом шта треба да уради.

"Једино што су ти порази променили је што сам после размишљао шта сам урадио лоше, анализирао ток мечева, разговарао са својим тимом, посебно са тренером (Борисом Бекером). Све се своди на покушај да изградим прави приступ за наредне окршаје и постанем бољи".

Новак се у првом колу састаје са Бразилцем Жоаом Соузом и тај меч је на програму у понедељак око 21 час по централноевропском времену.

Након тога би могао да се састане са Канађанином Поспишилом, потенцијални противници у трећем колу су Италијан Сепи, Рус Габашвили и тако даље.

"Видећемо... Ово је гренд слем турнир, тако да је мотивација максимална. Желим да одем до краја и радујем се евентуалним новим сусретима са својим највећим ривалима. Наравно, игра се у три добијена сета, не у два, због чега ће ти мечеви сигурно бити другачији", навео је Ђоковић.

Занимљиво је да се најбољи тенисер света појавио пред новинарима у друштву лутке Микија Мауса.

"Надам се да вам не смета мој пријатељ? Само ће да слуша и прати шта се дешава, неће одговарати на питања. Водићу га и на 'Дан за клинце' (традиционални догађај на стадиону Артур Еш, уочи УС опена), узбуђен је због тога!"

Ђоковић је пролетос у Паризу промовисао колекцију мајица свог спонзора "Униqло" са ликом познатог цртаног јунака, па није искључено да и његов неуобичајени потез има везе са тим.

Коментари / 0

Оставите коментар