Завидовићи: Штета од пожара огромна

Велики пожар који је потпуно уништио производњу у Фабрици монтажних кућа у Завидовићима готово је једина тема грађана ове општине, јер већ данас су многи забринути за судбину бројних радника и њихових породица, али индиректно и бројних пословних партнера који су остваривали доходак пословањем са "ТМК".

Босна и Херцеговина 31.08.2015 | 08:23
Завидовићи: Штета од пожара огромна

Још се задуго неће знати колико је стварна вриједност оног што је ватра претворила у пепео, као и објеката који су данас само згариште на којем чланови тимова криминалистичке службе полиције МУП-а ЗДК предвођени надлежним кантоналним тужиоцем обављају увиђајне радње и утврђују околности везане за овај случај.



Бројна екипа полицијских инспектора и стручњака за заштиту од пожара налази се у технолошкој зони Фабрике монтажних кућа.

"У овом тренутку још је рано говорити о било чему везано за велики пожар у производњи монтажних кућа. Кантонални тужилац је на терену са екипама полиције и специјализираним тимовима за ову област и тек обављају увиђајне радње, након што је стање пожаришта означено као сигурно за обављање свих неопходних радњи. Ради се о заиста обимном послу и тек за дан-два имаћемо неке прецизније информације о овој великој индустријској хаварији", изјавила је портапролка Кантоналног тиужилаштва Мирна Пољац.

Након обављених увиђајних радњи надлежни кантонални тужилац ће затражити неопходне истражне радње, а према потребама истраге тражити и специјалистичке експертизе стручњака заштите од пожара.



Штета настала пожаром у Фабрици монтажних кућа у Завидовићима је велика и према првим информација ради се о десетини милиона КМ, угрожено је више од 200 радних мјеста, а остало је незавршено неколико вриједних продајних уговора.

Извор: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

.

30.08.2015 18:35

Сиротињске сузе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

30.08.2015 18:40

Залосно! Надам се да це дрзава помоци у реконструкцији....

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

31.08.2015 03:07

Хоће!?

Name

Логика

30.08.2015 22:00

Фирма је осигурана.

ОДГОВОРИТЕ