Тениски стручњаци: Новак спреман за гренд слем хет-трик!

Мало је тенисера који су успевали да освоје три гренд слем титуле у истој сезони. Новак Ђоковић је један од њих и жеља му је да тако нешто понови освајањем пехара на Флашинг Медоузу.

Тенис 30.08.2015 | 15:00
Тениски стручњаци: Новак спреман за гренд слем хет-трик!

Најбољи светски тенисер и први носилац на УС Опену, поход ка десетом гренд слем трофеју у каријери започиње већ у понедељак, првог дана такмичења, када ће публика имати прилике да види и мечеве бранилаца трофеја, Серене Вилијамс и Марина Чилића, као и Марије Шарапове, Рафаела Надала, Кеија Нишикорија, Венус Вилијамс, Гаела Монфиса.

Новак је први фаворит за титулу на такмичењу на којем је пет пута играо у финалу, а има титулу из 2011. Баш те године је успео да направи тај хет-трик највећих титула. Славни Бјерн Борг, као и Американац Пит Сампрас никад нису успели тако нешто да учине. Роџер Федерер је то радио три пута, Рафаел Надал 2010, а Џими Конорс 1974.

“Остварио сам много победа ове године. Можда сам негде могао да одиграм и боље, али не може се увек побеђивати. Морам да се носим са тим, УС Опен је иза угла, окрећем нову страницу. Надам се да ћу бити веома добар на овом турниру”, изјавио је Ђоковић.

Познати тениски стручњаци, Бред Гилберт, Пол Анакон и Дарен Кејхил верују да наш тенисер има велике изгледе да освоји трофеј.

“Ђоковић има сјајну прилику да освоји три гренд слема у овој години. Исто сам очекивао од њега и прошле сезоне, и годину пре тога, мислим да је у доброј позицији да то учини. Све је како треба. Нисам веровао да ће Вавринка бити тај који ће га зауставити у Паризу. Стан је одиграо предиван меч, али људи заборављају како се Новак брзо опоравио од тог шока. оставити све то иза себе и узети Вимблдон, то може бити најбољи резултат у сезони”, каже Гилберт.

Пол Анакон такође верује да ће Ђоковић доминирати на терејнима у Њујорку.

“Делује опуштено, без обзира што се помало потрошио на мастерсима у Монтреалу и Синсинатију. Бићу јако изненађен ако Ђоковић не одигра добро на УС Опену”, сматра Анакон.

Само неко велико изненађење може да га спречи да стигне до јубиларног десетог гренд слема.

“Једино нешто непредвиђено да се догоди, да рецимо Кевин Андерсон одсервира лудачки добро, може да спречи Новака да узме титулу. Ако је при својој најбољој игри, непобедив је”, поручио је Бред Гилберт.

Аустралијанац Дарен Кејхил очекује да у наредне две недеље видимо светског тенисера број један у најбољем издању.

"И Новак и Серена Вилијамс верују да су најбољи и на другима је да их у томе разувере. Ђоковић је најбољи на тврдим подлогама у последњих пет или шест година. Његова каријера има сличну путању Федереровој, по мени, има велике изгледе да буде један од највећих играча свих времена", поручио је Кејхил.

Коментари / 0

Оставите коментар