Мекларен брани Митра: Није намјерно!

Менаџер Њукасла мисли да је његов нападач престрого искључен у дуелу против Арсенала. ББЦ му поручује да би требало да ради са темпераментним Србином.

Фудбал 30.08.2015 | 16:20
Мекларен брани Митра: Није намјерно!

Стив Мекларен стао је у одбрану Александра Митровића.

Талентовани Србин оштро је стартовао на Франсиса Кокелана после четврт часа утакмице Њукасл - Арсенал и одмах добио црвени картон. Арбитар Андре Маринер није дуго размишљао пре него што је показао Митровићу пут ка свлачионици.

Менаџер Њукасла поручио је после утакмице да је та одлука била преоштра.

"Судија је био превише строг. Био је то неспретан старт, јер је (Митровић) гледао лопту пре него што је стао на ногу ривала. Видели смо да је Муса Сисоко после тога због сличног старта добио жути картон", почео је Мекларен.

"Било је прекршаја и то нећу да доводим у питање. Наши играчи су млади, невини и остаће на ногама. Неће једноставно клекнути, већ ће дићи главу и наставити да играју... Ипак, када се подвуче црта, били смо жртве у овом случају. Посебно када је у питању био црвени картон".

Британски медији поново су констатовали да Мекларен ни за ову утакмицу није успео да обузда Митровићев темперамент. Србин је због оштрих стартова већ био кажњаван у првом и другом колу. Ипак, не тако драстично као у суботу.

"Мекларен мора да контролише Митровића", наслов је на Би-БИ-Сију (ББЦ), уз подсећање на то да је српски центарфор стигао у Премијер лигу са репутацијом "несталног" играча.

"Менаџер Њукасла већ је рекао да Митровић мора да покаже већу 'емоционалну контролу' после жутих картона у прва два кола. После неосећајног старта на Кокелану, критика бившег селектора Енглеске мора бити оштрија", констатује ББЦ, уз оцену да се могло наговестити да ће Митровић једном добити црвени картон.

Коментари / 0

Оставите коментар