Пелегрини: Трофеји су увијек императив!

Менаџер Манчестер ситија не размишља о баснословним сумама које су власници клуба издвојили за појачања овог лета.

Фудбал 30.08.2015 | 12:00
Пелегрини: Трофеји су увијек императив!

Рахим Стерлинг, Фабијан Делф, Николас Отаменди и као "тачка на и" Кевин де Брујне, у једном од највећих трансфера свих времена у британском фудбалу.

Газде Манчестер ситија "избројале" су за поменуте играче, као и двојицу перспективних момака (Патрик Робертс, Енес Унал) готово 150 милиона фунти, што је много веће улагање у екипу него лета 2014, када су Мангала, Сања, Фернандо... заједно плаћени 50 милиона фунти.

"Прошле године смо били ограничени у смислу потрошње на тржишту, али нисам желео то да користим као алиби. Овај клуб мора стално да се бори за трофеје, што поред одличних конкурената у Премијер лиги и Лиги шампиона није лако. Али, морамо да покушамо, а најбољи пут да то урадимо је да формирамо што јачи тим. После тога долази на ред игра", рекао је Мануел Пелегрини.

Чилеанац има срећу да ради у врло богатом клубу...

"Не треба да причамо о томе колико је који играч плаћен, него да се концентришемо на то што он пружа на терену. Овог лета су цене свих играча биле високе. Али, рецимо, Рахим Стерлинг има 20 година, прошле сезоне је дао 11 или 12 голова, имао много асистенција... Сигурни смо да је играч који ће правити разлику".

"Грађани" су у прва три кола нове сезоне остварили три импресивне победе (гол-разлика 8:0), што их је одвело на чело табеле. Очекује се да у истом стилу наставе у суботу поподне, када им госте долази Вотфорд.

Пелегрини је после релативно лоших резултата прошле сезоне дошао у позицију да се спекулише његовим отказом, али је управа Ситија показала стрпљење и одлучила да му пружи још једну шансу.

Његов уговор истиче лета 2017. године.

Коментари / 0

Оставите коментар