ПЛ: Сити лако, Челси и Ливерпул у распаду!

Победа Манчестер Ситија и порази Челсија и Ливерпула обележили су суботње поподне у четвртом колу Премијер лиге. Фудбалери Арсенала искористили су искључење Александра Митровића и савладали Њукасл у гостима, у првом мечу четвртог кола Премијер лиге.

Фудбал 29.08.2015 | 23:30
ПЛ: Сити лако, Челси и Ливерпул у распаду!

Сити је рутински савладао Вотфорд код куће 2:0 головима Стерлинга и Фернандиња, а ’Плавци’ су одиграли нови очајан меч и изгубили су од Кристал Паласа на свом терену са 2:1.

Ливерпул је прошао још горе, пошто је на Енфилду изгубио од Вест Хема са 3:0. У осталим мечевима ВБА је савладао Стоук 1:0, Борнмут и Лестер ремизирали су 1:1, а бодове су поделили и Астон Вила и Сандерленд.

Прво полувреме било је прилично мирно на Истлендсу, само једном је голман Вотфорда Гомеш морао озбиљније да интервенише. Ипак, већ на старту другог полувремена Сити је дошао у вођство – Сања је центрирао са десне стране, Стерлинг је потпуно заборављен и са пет метара је постигао првенац у дресу ’Грађана’.

Само девет минута касније тим Мануела Пелегринија дуплирао је предност – Силва је својим додавањем за Фернандиња на десни бок избацио четворицу ривалских играча, а Бразилац је снажним ударцем затресао мрежу.

Вотфорд цео меч није упутио ударац у оквир гола ривала, а Сити је забележио десету узастопну премијерлигашку победу.

Александар Коларов одиграо је свих 90 минута за лидера на табели.

Менаџер Жозе Мурињо водио је 100. премијерлигашку утакмицу на клупи Челсија и доживео је тек други пораз. ’Плавци’ су били безидејни и деконцентрисани током целог меча, па је тим Алана Пардјуа заслужено славио.

У првом полувремену Челси је јалово нападао, а најбољу шансу имали су гости преко Кабаја – Заха је одлично послужио Франуза, али његов ударац брани Куртоа.

Са друге стране, ’Плавци’ су припретили преко Косте и Фабрегаса, али је Мекарти у оба наврата одлично интервенисао, баш као и Куртоа после ударца Сакоа почетком другог полувремена.

У 65. минуту Палас је повео – после убацивања са леве стране Аспиликуета је уклизао и спречио Сакоа да шутне ка голу. Међутим, лопта је остала укопана, а Сако ју је послао снажно и по средини гола за вођство 1:0.

Мурињо је убацио Фалкаа, младог Кенедија и Лофтус-Чика уместо Матића (Ивановић је одиграо целу утакмицу), а Челси је заиграо нешто агилније и у 79. минуту дошао је до изједначења – Педро је центрирао са десне стране, а Фалкао је као у најбоље дане главом погодио ближи угао.

Очекивао се притисак Челсија до краја, али само два минута касније уследио је хладан туш. Кенеди, који је играо на позицији левог бека, потпуно је заборавио Сакоа на другој стативи, он је вратио лопту у петерац до Ворда, који ју је главом спровео у мрежу.

До краја су ’Плавци’ имали неколико полушанси, али нису успели да дођу макар до бода.

Вест Хем је остварио прву лигашку победу на Енфилду још од 1963. године, а сада је убитачним контрама срушио ’Црвене’. Мануел Ланцини блистао је на дебију, већ у трећем минуту био је на правом месту после убацивање Кресвела и пласирао је лопту у гол.

Минут пре истека пола сата игре ’Чекићари’ су дуплирали предност – Ловрен је ужасно реаговао и изгубио лопту близу свог гола, Ланцини је овога пута био асистент, а Нобл је смирено закуцао лопту у мрежу са петнаестак метарА.

Ишло је од лошег ка горем за Ливерпул, у 52. минуту Кутињо је искључен, а то је био и крај свих надања. Победу Вест Хема потврдио је Сако у надокнади времена.

Голом Вардија у 86. минуту са беле тачке Лестер је избегао први овосезонски пораз, а претходно је Калум Вилсон довео Борнмут у вођство, после хет-трика у прошлом колу.

Стоук је због грубих стартова Афелаја и Адама остао са деветорицом још у првом полувремену, а у надокнади времена првог полувремена Рондон је постигао једини гол и донео је ВБА први овосезонски тријумф.

Скот Синклер био је двоструки стрелац за Вилу, али то није било довољно за победу, пошто је Сандерленд прво повео преко М’Виле 1:0, да би затим изједначио на 2:2 голом Ленса.

У последњем мечу дана Тотенхем и Евертон ремизирали су на Вајт Харт Лејну. Хари Кејн био је близу да прекине голгетерски пост, гол му је поништен због офсајда у којем се нашао за који центиметара, а бод ’Карамелама’ спасао је расположени голман Тим Хауард, који је скинуо зицер баш Кејну и имао још неколико сјајних одбрана.

Последњи пут када Тотенхем није победио у прва четири кола било је у сезони 2008/2009, а после тога менаџер Хуанде Рамос је отпуштен. Видећемо колико ће стрпљења управа имати са Покетином.

Арсенал је славио резултатаом 1:0, а једини гол на мечу делу је штопера домаћих Фабрисија Колоћинија који је шут Алекса Окслејд-Чемберлена скренуо у сопствену мрежу.

Александар Митровић зарадио је директно искључење већ у 16. минуту због оштрог старта над Франсисом Кокеланом.

Утакмица на ’Сент Џејмс Парку’ почела је оштром игром домаћина и офанзивом Арсенала – Тио Волкот је промашио одличну шансу, пре него што је српски репрезентативац морао у свлачионицу. Међутим, бивши члан Партизана и Андерлехта није заслужио искључење, али су се разлози за црвени картон јавили нешто раније. После одличне комбинације Кокелана, Окслејд-Чемберлена и Бељерина, шпански бек је улетео у казнени простор и Тован га је оборио.

Било је евидентно да га је нагазио по левој нози, али је Маринер оштетио ’Тобџије’ пропустивши да досуди једанаестерац. После серије оштријих стартова играча у црно-белим дресовима цех је платио неопрезни Митровић, што и није било неочекивано када се обзир узме репутација коју има.

Три минута после Митровића Мбемба је уписан у бележницу, исто као и Тован средином првог полувремена. У 32. минуту Волкот је промашио нови зицер после одличног ударца Санчеса и одбитка Крула, да би Енглез у финишу комплетирао хет-трик промашаја.

Други део игре почео је новом серијом жутих картона, да би у 52. минуту Арсенал постигао једини погодак. Ударац Касорле је изблокиран и лопта се одбила до Рамзија који је шутирао са неких 18 метара. Крул је одбио десно до Окслејд-Чемберлена, крилни играч гостију је примио и шутирао у супротни угао. Лопта је ишла у гол аут, али је на путу погодила Колоћинија и од стативе се одбила у мрежу.

Наставиле су ’Тобџије’ са нападима, на крају имали 22 шута наспрам само једног ’Сврака’, али лопта није хтела у гол. Ушао је и Оливије Жиру којег је фантастични Крул зауставио у 93. минуту.

Премијер лига, четврто коло:

Субота:
Њукасл – Арсенал 0:1
Колоћини 52аг
Челси – Кристал Палас 1:2
Фалкао 79 - Сако 65, Ворд 81
Борнмут – Лестер Сити 1:1
Вилсон 24 - Варди 86 (пен)
Астон Вила – Сандерленд 2:2
Синклер 11, 41 - М’Вила 8, Ленс 52
Манчестер Сити – Вотфорд 2:0
Стерлинг 47, Фернандињо 56
Стоук Сити – Вест Бромич Албион 0:1
Рондон 45+3
Ливерпул – Вест Хем 0:3
Ланцини 3, Нобл 29, Сако 90+2
Тотенхем – Евертон 0:0

Недеља:
14.30 Саутемптон – Норич Сити
17.00 Свонси Сити – Манчестер Јунајтед

Табела:
1. Манчестер Сити 4 4 0 0 10:0 12
2. Кристал Палас 4 3 0 1 8:5 9
3. Лестер 4 2 2 0 8:5 8
4. Манчестер Јунајтед 3 2 1 0 2:0 7
5. Арсенал 4 2 1 1 3:3 7
6. Ливерпул 4 2 1 1 2:3 7
7. Вест Хам 4 2 0 2 9:6 6
8. Свонси 3 1 2 0 5:3 5
9. Евертон 4 1 2 1 5:4 5
10. Норич 3 1 1 1 5:5 4
11. Борнмут 4 1 1 2 5:6 4
12. Астон Вила 4 1 1 2 4:5 4
13. Челси 4 1 1 2 6:9 4
14. ВБА 4 1 1 2 3:6 4
15. Вотфорд 4 0 3 1 2:4 3
16. Тотенхем 4 0 2 2 3:4 3
17. Стоук 4 0 2 2 3:5 2
18. Њукасл 4 0 2 2 2:5 2
19. Саутемптон 3 0 2 1 2:5 2
20. Сандерленд 4 0 2 2 6:10 2

Коментари / 0

Оставите коментар