Побједа Србије у Бањалуци пред Евробаскет!

Кошаркаши Србије победили су Словенију после продужетка 95:88 у последњој припремној утакмици за Евробаскет.

Кошарка 29.08.2015 | 23:00
Побједа Србије у Бањалуци пред Евробаскет!

Било је неколико преокрета пред пуном халом Борик у Бањалуци, а боље су почели Словенци, који су у првом полувремену имали и 14 поена предност (41:27). Међутим, мало-помало Србија је смањивала заостатак, да би после тројке крајем треће четвртине први пут повела на мечу (65:62).

Недовић, Теодосић и Бјелица донели су Србији +9 почетком последњег периода и чинило се да ће наши привести меч крају без већих проблема, али се Словенија са Блажичем на челу враћа у игру и чак долази у вођство (79:78).

На крају је Словенија имала и шут за победу, промашио га је Загорац, а у додатних пет минута Србија је била много боља – чврста одбрана, уз добру ролу Ерцега и Милосављевића, да би тачку на ’и’ ставио Бјелица тројком.

Први меч на ЕП Србија игра петог септембра од 18 часова са Шпанијом.

СРБИЈА: Теодосић 20, Симоновић 2, Богдановић 2, Бјелица 18, Калинић, Милосављевић 2, Радуљица 16, Ерцег 11, Штимац, Недовић 14, Дангубић, Кузмић 10, Милутинов.

СЛОВЕНИЈА: Јоксимовић 6, Рупник 2, Препелич 12, Блажич 19, Николић, З. Драгић 13, Зупан 3, Балажич 3, Загорац 10, Димец 1, Омић 12, Клобучар 6.

Ток меча:

Шансу у првој петорци добио је Дангубић, уз Теодосића, Милосављевића, Бјелицу и Кузмића. У првој четвртини Словенци су били изузетно прецизни у шуту за три поена, пре свих Клобучар са два поготка, а средином прве деонице било је 17:9 за Словенију, после чега је Ђорђевић тражио тајм аут.

Теодосић је држао Србију у игри са седам поена, али није имао подршку, па је Словенија после првих десет минута водила са 22:15.

Препелич је погодио тројку из ћошка за прву двоцифрену предност Словеније, наши нису деловали баш најбоље, а после четири узастопна поена Омића било је 31:17.

Србија је пронашла ритам у нападу – Богдановић је једном погодио после продора, други пут је асистирао Бјелици, а после полагања управо Бјелице ’Орлови’ су смањили на -8 (33:25) и натерали Здовца да затражи тајм аут.

Тада се и закувало мало на терену, Калинићу је досуђена већ четврта лична грешка, а селектор Ђорђевић бурно је протестовао и добио је техничку грешку. Нису се Словенци додатно одлепили, али то је зауставило налет Србије и ривал је одржавао предност.

Недовић је погодио тројку из угла за седам поена заостатка, али у наредном нападу изгубио лопту, Блажич је везао четири поена, па је Ђорђевић затражио тајм аут.

Све до саме завршнице другог периода Словенија је чувала вишак, а онда је Теодосић везао четири поена. Србија је заиграла чвршће у одбрани, а после погодака Недовића са пенала заостатак је после 20 минута смањен на четири поена – 42:38.

После нешто слабијег почетка полувремена, разиграли су се Теодосић и Радуљица – игра два на два, затим погодак Радуљице игром леђима ка кошу, а затим и продор Теодосића смањили су заостатак Србије.

Поготком Бјелице уз фаул Србија је потпуно ухватила прикључак (52:52), али је на другој страни одговорио Препелич тројком уз фаул.

У игру је ушао и Кузмић, наставио је са добром игром из првог полувремена, превасходно у скоку, а Србија је све време дисала за врат противницима. Коначно, у последњем минуту треће четвртине, Србија је повела – Теодосић је био половично прецизан са пенала за 62:62, али је после офанзивног скока Ерцег убацио тројку за одушевљење на трибинама.

Тим Александра Ђорђевића наставио је са сјајном игром – Недовић је убацио тројку, Теодосић је погодио из врло тешке позиције, а после закуцавања Бјелице после офанзивног скока било је 73:64.

Словенци су се тада пробудили, тројкама Загорца и Драгића хватају прикључак (75:73), али чинило се после намерне грешке на Радуљици да ће Србија ипак успети да сачува предност.

Међутим, Драгић је погодио уз фаул, а после тројке Блажича Словенија је повела 79:78. Наши су били сигурни са пенала, Радуљица и Теодосић погодили су по два пута за вођство 82:79, али је Блажич погодио тројку из изузетно тешке позиције за 82:82, да би закуцавањем Омића Словенија поново повела.

Наши нису паничили, Ерцег је поентирао на асистенцију Калинића за 84:84. На другој страни Загорац је промашио тројку, потом је Србија организовала смушен напад, а Загорац је у последњој секунди промашио још једну тројку, па се ушло у продужетак.

Србија је боље почела додатних пет минута, пресвасходно у одбрани, а на другој страни Ерцег је погодио пенале, да би потом асистирао за Милосављевића и вођство 90:84.

Словенци су олакшали посао нашима лошим извођењем пенала, а Бјелица је тројком дефинитивно решио питање победника.

Коментари / 0

Оставите коментар