Најљепше атлетичарке на Свјетском првенству

Пекинг је ових дана спортско средиште свијета: најбоље атлетичарке и атлетичари на планету окупили су се у кинеској пријестоници на 15. Свјетском првенству. Чудесни резултати и велики двобоји ‘вребају’ иза сваког угла, али ми смо овом приликом пажњу обратили на нешто друго, на љепоту атлетичарки. Ово су најљепше...

Свијет 29.08.2015 | 18:00
Најљепше атлетичарке на Свјетском првенству

Ивана Шпановић

Ова 25-годишња српска атлетичарка већ годинама плијени позорност, како својим резултатима у скоку у даљ, тако и љепотом. У врху је своје дисциплине, баш као што је увијек при врху и на оваквим листама. У Пекингу је освојила бронзану медаљу, баш као и двије године раније у Москви.

Дарија Клишина

Годину дана млађа Рускиња још је једна успјешна даљашица и још једна љепотица с атлетских борилишта. Засад има мало мање успјеха од Шпановићеве на највећим такмичењима, али избори најатрактивнијих спорташица не пролазе без ње.

Андреа Иванчевић

И Хрватска има своју представницу у овом избору. Андреа Иванчевић је неко вријеме избивала са спортских терена, али ове се године вратила јача него икад. Њена је дисциплина 100 метара препоне, у њој је ове сезоне више пута помицала границе националног рекорда. У Пекингу је дошла до полуфинала, била је на добром путу да избори и сензационалан пласман у финале, али запела је на претпосљедњој препони и њени су се снови расплинули.

Мишел Јенеке

Аустралка је све боља на 100 метара препоне, али и прије него што се приближила свјетском врху постала је популарна како због атрактивног изгледа, тако и због плеса којим прије сваке утрке забавља публику.

Тифани Портер

Још једна препонашица у низу, засад и најуспјешнија од свих наведених. Британка је врло добра и у скоку у даљ, али препоне су њезина главна дисциплина.

Гензебе Дибаба

Супер успјешна владарица средњих и дугих пруга из Етиопије. У Монаку је ове године срушила свјетски рекорд на 1500 метара, с успјесима је наставила и у Пекингу, а пажњу фотографа редовито привлачи и својом љепотом и заразним осмјехом.

Дафне Шиперс

На прошлом СП-у симпатична је Низоземка освојила бронзану медељу у седмобоју. У међувремену је направила огроман напредак у спринту, па је у Пекингу освојила сребро на 100 метара, а онда шокирала свијет чудесним резултатом и тријумфом на 200 метара.

Анђелика Бенгстон

У Пекингу је остала корак до постоља у скоку с мотком, завршила је на четвртом мјесту. Била је нарочито успјешна као јуниорка, а с обзиром да су јој тек 22 године, за њу ћемо у будућности вјеројатно још пуно пута чути.

Алисон Филикс

Вјечно насмијана Американка има иза себе шест олимпијских медаља и 11 свјетских. Досад је била краљица на 200 метара, али у Пекингу је први пут освојила злато на двоструко дужој дионици.

Сања Ричард Рос

Далеко је од најбољих дана када је била владарица на 400 меатра, али у Пекинг је стигла бар да својим искуством помогне штафети САД-а.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар