Норвешка серија разбијеснила Путина

Норвешка телевизија креће са приказивањем једне од најскупљих и најконтроверзнијих серија у својој историји – “Окупација”. Тема серије је већ направила хаос у норвешко-руским односима јер ће се бавити руском окупацијом Норвешке.

Свијет 29.08.2015 | 07:32
Норвешка серија разбијеснила Путина

Поводом овога руска амбасада у Ослу послала је оштру протестну ноту, а неки норвешки аналитичари сматрају да ће се због овога створити још већа напетост између Запада и Русије.

Ево о чему се ради у серији.

На власт у Новешкој долази радикална еколошка странка која обуставља вађење и производњу нафте и плина у Северном мору. Тај потез изазива Кремљ на војну реакцију и руска војска окупира Норвешку и преузима контролу над свим налазиштима и бушотинама нафте и плина. Већ у трејлеру се могу уочити све фобије, предрасуде и стереотипи о Русији и Путину, који се задњих месеци појављују у скандинавској и балтичкој јавности, описују серију московски медији.

Интересовање за серију је велико и већ су права приказивања откупили у Великој Британији, Шведској, Немачкој, Данској, Шпанији и Белгији, пише јутарњи.хр.

Извор: Србија данас

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

добар сценариј

29.08.2015 06:26

Добро сте ви то направили.Вама и не теба дозволити да вадите нафту,васе је да хватате рибице и то не висе од срделе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добри момци, лоси момци

29.08.2015 06:58

Гадна су времена,погана до срзи,напетост измедју старих ривала,пад светских берзи,непрегледне колоне избеглица у многим дрзавама,низ горуцих проблема а ови снимају за неке народе, провокативне серије.Зеле ли тиме да показу своју филмску мајсторију или то раде са неким циљем.У овим временима сигурно није мудро дољевати уље на ватру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

29.08.2015 07:02

Демократија на Западу је лажна демократија. Све се управља из једног центра али се центар налази иза завјесе. САДом и ЕУ, управљају власници најкрупнијег капитала. Кад навале да оцрне нпр Русију, онда напдају из свих оружја и то раде врло темељно. Избори на западу су најобичнија фарса, забава за будале. Исто су урадили и у БиХ. Избори су намјештени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

29.08.2015 08:29

Фасистицке методе обмана и лази које користи НАТО одавно су превазисле Гебелса.Многи освајаци су поломили зубе на Русији па це тако и ови хитлерови дипломци остати крезави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.08.2015 08:39

Све сто се зели импутирати Русији у неким претпоставкама евентуалних сукоба Запад вец одавно ради у реалности.Ријеке избјеглица које пролазе кроз нас регион јасно говоре о таквој политици и понасању запада.Свјетски моцници упорно покусавају оптузити Русију и Владимира Владимировица оптузити за намјере да интервенису ван својих граница а кад они то раде онда је то нормално и о том се не смију постављати никаква питања.Путин свакако није идеалан политицар и као и сваки има и добрих особина и мана али у свјетској политици це бити упамцен као лидер Велике земље који је најзаслузнији за поновно успостављање политицке равнотезе и свера утицаја у свијету циме це се поново морати постовати медународна правила и прекинути трнутно силовање цитавог свјета од стране неких земаља и њихових сателита.За добро цитавог свијета зелим му да с сто прије избори за праведнији свјет ако не владавином права онда равнотезом силе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.08.2015 10:07

Још један потез који само изазива контраефекат. У ствари остало им је само да снимају серије. Доказ колико су изтраумирани због Русије. Добро ће они зарадити са својим глупостима. Уосталом на западу све се своди на новац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.08.2015 15:50

Норвезани стари фасисти

ОДГОВОРИТЕ