НБА: Умро легендарни Дерил Докинс!

Бивши НБА кошаркаш Дерил Докинс преминуо је у четвртак у 58. години од последица срчаног удара.

Кошарка 29.08.2015 | 10:45
НБА: Умро легендарни Дерил Докинс!

Докинс је био познат по изузенто снажним закуцавањима, често је на утакмицама ломио табле, због чега је добио надимак "Чоколадни гром".

Управо због њега и Џулијуса Ирвинга касније су направљене нове табле од ојачаног плексигласа и чвршћег материјала.

"Са великом тугом и болом објављујемо да нас је напустио наш вољени супруг и отац, Дерил Докинс. Дерил је пленио својом личношћу, скренуо пажњу многих због препознатљивог осмеха, моћних закуцавања, али пре свега због његовог великог срца", наводи се у саопштењу породице, преноси агенције Ројтерс.

Докинс је 1975. године постао први кошараш који је директно из средње школе завршио у неком НБА тиму. Током каријере играо је за Филаделфију, Њу Џерси, Јуту и Детроит.

У најјачој кошаркашкој лиги на свету провео је 14 сезоне и за то време имао учинак од 12 поена, 6,1 скокова и 1,4 блокаде по утакмици. Након тога наступао је за италијанске клубове Филипс из Милана и Форли, да би се на крају придружио Харлем Глобтротерсима.

Занимљиво је да је био учесник фајнал-фора у Истанбулу 1992. године и да је у полуфиналу против Партизана постигао 21 поен.

Ипак, то није помогло екипи Мајка Дантонија, Партизан је славио са 82:75 и касније у финалу победио и Хувентуд резултатом 71:70 чувеном тројком Александра Ђорђевића у последњим секундама меча.

Коментари / 0

Оставите коментар