Састанак у Бриселу због извоза млијека

Љубомир Калаба, директор Канцеларије за ветеринарство БиХ, потврдио је за Клиx.ба да ће почетком сљедеће седмице у Бриселу бити одржан састанак с представницима ЕУ на коме ће разговарати о извозу млијека из БиХ у ЕУ.

Босна и Херцеговина 28.08.2015 | 12:00
Састанак у Бриселу због извоза млијека

Наиме, Калаба ће, највјероватније у понедјељак или у уторак, у Бриселу разговарати с директором Директората за здравље и безбједност хране (ДГ САНТЕ).

Ово тијело ЕУ у својој надлежности има и састављање листи земаља из којих је дозвољено увозити млијеко у ЕУ, а Хрватска је овом тијелу уложила жалбу, након чега је БиХ скинута с позитивне листе.

Поред Калабе, у делегацији БиХ ће бити и Душан Нешковић, помоћник министра спољне трговине и економских односа БиХ и шеф Сектора пољопривреде, прехране, шумарства и руралног развоја при овом министарству.

Калаба за Клиx.ба каже како бх. властима још није појашњено зашто је Хрватска уложила жалбу и шта конкретно сматра спорним. Он додаје да ће данас телефонски контактирати различите институције у ЕУ те се нада да ће ускоро бити познато више детаља.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

туп туп

28.08.2015 10:10

А шта сте друго очекивали од њих? Ово је иницијатива Додика и Човића. Неће нико у Босни продисат док ова два лика не дозволе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре глуп глуп

28.08.2015 10:13

За не повјеровати.

Name

Интерпретер

28.08.2015 10:29

Рекао би цовјек да Калаба тецно говори бар три језика па иде у Брисел као у пекару...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

28.08.2015 11:24

Треба одма бојковати производе који долазе из хрватске. Затим градјани требају куповати насе домаце производе а њихово милијеко нека се квари по полицама консум. Такодје треба укинути поврат пдв градјани хрватске на границама јер они купују за 17 посто јефтиније намјернице у бих.

ОДГОВОРИТЕ