Болт: Атлетика је постала таксирање!

Најбржи човек на свету Јусеин Болт рекао је да су шансе да се нађе на Светском првенству 2017. године у Лондону 50-50 јер све мање ужива у атлетици.

Остали спортови 29.08.2015 | 15:45
Болт: Атлетика је постала таксирање!

Болт, који је у четвртак комплетирао двоструки тријумф на планетарном шампионату у Пекингу победом над 200 метара, нагласио је да ће сигурно учествовати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне године.

„Желим да трчим, али мислим да спорт није занимљив као што је некад био, сада је таксирање. Не могу да уживам у њему колико желим јер морам више да се жртвујем“, рекао је Болт, „Шансе за Лондон су 50-50“.

Јамајчанин је последњих пута више пута истакао да планира да трчи до Рија, а да ће потом одлучити да ли ће наставити да се такмичи или завршити каријеру. Медији су спекулисали да би због спонзора могао да одложи повлачење до Лондона.

Болт је до сада освојио десет титула на Светским првенствима, а још има шансу за ‘хет-трик’ у Пекингу, у штафети 4x100 метара са тимом Јамајке.

Сигурно је да ће сви љубитељи атлетике и на тој трци видети нови окршај Болта и Американца Џастина Гелтина. У претходна два на стадиону “Птичје гнездо” светски рекордер је изашао као победник.

“У мају су нас Американци победили и Гетлин је био јунак тог тријумфа. Али, верујем да је сада уморан и не видим разлог зашто не бисмо освојили злато”, нагласио је Болт.

Коментари / 0

Оставите коментар