ЛЕ преглед: Каират за мало, Ајакс једва...

Ајакс се брукао у Чешкој, али прошао! Млади момци не успевају у Азербејџану! Голман Копљаника Силенсен одбранио пенал и сачувао кожу Холанђанима у дуелу са Јаблонецом – 0:0, Каират пао на последњем степенику: Бордо преживео врелину Алматија!

Фудбал 27.08.2015 | 20:48
ЛЕ преглед: Каират за мало, Ајакс једва...

Нешто је дефинитивно труло у тиму амстердамског Ајакса. Четвророструки првак Старог континента се обрукао у квалификацијама за Лигу шампиона и завршио такмичење после двомеча са Рапидом. Међутим, данас је Де Буров тим могао да испише једну од најтманијих страница светле Ајаксове историје.

Вицешампион Холандије стигао је у Чешку са минималном предношћу (1:0), али се онда добрано коцкао. Љуљао се холандски брод, посебно од 59.минута када је Базоер добио црвени картон. Упорни Јаблонец је покушавао на све начине. Имали су домаћини и пенал, али је ударац Грегуша одбранио Силенсен.

Сјајни чувар мреже био је најбољи појединац у редовима гостију. Поред пенала одбранио је још неколико шанси и донео бар привремени мир у Амстердам.

Млади момци дефинитивно не успевају на истоку Европе. Азербејџански Карабаг је у првом мечу наговестио изненађење, а вечерас је у Бакуу просто почистио са терена Јанг Бојсе- 3:0. Да Швајцарци могу да се опросте са надањима било је јасно већ после три минута. Тада је штопер гостију Стевен Вон Берген скривио једанаестерац успут зарадивши искључење. Мрежу Јанг Бојса погодио је Алмеида, и најавио тријумф домаћина. До краја сусрета погађали су Реиналдо и Исмаилов.

Завршена је и македонска европска бајка. Успео је Работнички у претходном колу да елиминише Трабзон, али је данас налетео на рампу у Татарстану. Рубин је био бољи и заслужено славио. Едуарду није било тешко да савлада гостујућег голмана после сјајне асистенције коју је добио у 35.минуту..

Казахстанци стигли и престигли предност Француза, али је Енцо Кривели постигао гол вредан пласман у Лигу Европе – 2:1.

Фудбалска еуфорија у Казахстану после пласмана Астане у Лигу шампиона могла је врло лако да потраје још који дан. Могло је ово да буде историјско лето за тимове из Боратове земље, али је џелат Црвене звезде Каират пао на последњем степенику.

Тим из Алматија стигао је и престигао предност Бордоа из првог меча (1:0), али је искуснији тим из Лиге 1 знао да превари ривала са истока Европе. Погодак Кривелија 14.минута пре краја меча био је довољан Жирнандинцима да се пласирају у Лигу Европе. Међутим, победа Каирата, те чињенице да је Борду мало недостајало да буде спржен у Алматију јасно је показао да у наредном периоду казахстански клубови неће бити радо виђени ривали бројним тимовима.

Каират који је овог лета елиминисао Црвену звезду, летонског представника и вицешампиона Шкотске Абердин одиграо је полувреме из снова. Домаћин је повео већ после 40.секунди када је испред Гоуа неспретно реаговао штопер гостију Јамбере и погодио своју мрежу – 1:0.

Почетак из снова подарио је играчима Каирата велику дозу самопоуздања. Бордо је био инфериоран у офанзиви, а када је Куат на асистенцију Исаела у 66.минуту постигао гол навијачи на крцатом стадиону у Алматију су осетили мирис Лига Европе.

Али тада је стратег гостију Вили Сањол појачао напад. Убацио је Кривелија и Белаја и то му се вишеструко исплатило.

На асистенцију Хазрија Кривели је погодио мрежу Плотњикова. Урадо је то мајсторски- штиклом!Био је то почетак Каиратовог краја у Европи. Тренер домаћина Владимир Вајс покушао је увођењем Деспотовића да уради нешто више. Али није вредело.

Златни Орлић Милан Гајић одгледао је меч са клупе за резервне играче Бордоа.

ЛИГА ЕВРОПЕ, четврто коло – други мечеви

Каират – Бордо 2:1 (1:0) – први меч 0:1
/Јамбере 1 аг, Куат 66 – Кривели 76/

Јаблонец – Ајакс 0:0- (0:1)

Карабаг – Јанг Бојс 3:0 ( 2:0) - (1:0)
/Алмеида 4, Рејналдо 43, Исмаилов 61 пен)

Рубин – Работнички 1:0 (1:0) - (1:1)
/Едуардо 35/

Коментари / 0

Оставите коментар