Ћурчић: Спремамо се за следећи циклус!

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да ће остале утакмице у квалификацијама за ЕУРО 2016. послужити као припрема за наредни циклус.

Фудбал 29.08.2015 | 19:30
Ћурчић: Спремамо се за следећи циклус!

Србија 4. септембра дочекује Јерменију у шестом колу квалификација, где је остала без шанси након што су јој одузети бодови због скандала на мечу са Албанијом.

Ћурчић је за тај и пријатељски дуел са Француском три дана касније у Бордоу позвао четворицу дебитаната, те вратио у селекцију Андрију Живковића.

"После одлуке суда у Лозани изгубили смо и минималне шансе да се нађемо на првенству Европе, у претходним месецима правили смо анализе за Светско првенство, а остатак квалификација искористићемо како бисмо се припремили за следећу годину. Нажалост ситуација је таква и урадићемо све да подигнемо самопоуздање и психичку стабилност. Без обзира на то не стварамо алиби и желимо да вратимо веру у репрезентацију", рекао је Ћурчић.

Он је образложио позиве дебитантима Марку Петковићу и Милошу Косановићу.

"Имамо проблем са централним бековима, а Косановића смо пратили годинама, имао је континуитет у Пољској и Белгији. Петковић излази из повреде, усталио се у Звезди, био је вођа младе репрезентацији и има квалитет за А селекцију. Хоћемо да га интегришемо на овај начин. Све је на њима, да се доказују на утакмицама и да видим њихову слику. Одлучио сам се за играче који су бележили успехе са младом и омладинском селекцијом", објаснио је Ћурчић.

Његови изабраници ће утакмицу против Јерменије играти пред празним трибинама стадиона у Новом Саду због казне УЕФА после нереда на мечу против Албаније.

"Специфична ситуација, посебно се то видело на утакмици са Данском. Морамо да се прилагодимо и немамо право за изговор пред празним трибинама. Пред нама су две тешке утакмице, свесни смо да Јермени нису атрактиван противник, али су тешко губили бодове. Веома нам је битна победа против Јерменије", поручио је српски селектор.

Ћурчић је додао да није незадовољан партијом својих изабраника у поразима од Данске и Португалије, иако је признао је да било доста грешака.

"Желимо да научимо да се такмичимо и победјујемо. Нисмо били способни да окренемо утакмице у нашу корист, направили смо пуно грешака. Евидентно је да имамо проблем са играчима који немају континуитет у својим клубовима и надам се да ће њихова форма дуже трајати. То је случај био и ранијих година. Један или два резултата могу много да нам донесу", закључио је Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар