Противкандидати оштро против Платинија!

Потенцијални кандидат за место председника ФИФА Дејвид Накид довео је у питање кредибилитет његовог ривала за то место Мишела Платинија, председника Уефе.

Фудбал 29.08.2015 | 10:00
Противкандидати оштро против Платинија!

"Платини је себе позиционирао као реформатора, али како је то могуће? Како неко може да тврди да је слободан и неокаљан када је у основи део круга који је фудбал довео на овако јадан ниво?", упитао је Накид у интервјуу агенцији АП.

Платини није уплетен у недавне скандале Фифе, али је 13 година био члан Извршног одбора те организације, а недавно је прекинуо блиско пријатељство са Блатером. Он је Блатеру 1998. чак помогао да са места генералног секретара дође до председничке функције.

Платинија је критиковао и Чунг Монг-Јон, који је раније овог месеца покренуо своју кампању за место првог човека Фифе.

"Одједном је постало веома модерно да се буде Блатеров непријатељ", навео је тај Јужнокорејац.

За разлику од Чунга, који је био потпредседник Фифе, Накид, из Тринидада и Тобага, никада није имао функцију у тој организацији.

Он је играо у неколико европских, америчких и блискоисточних клубова, пре него што је постао тренер, а потом и отворио фудбалску академију у Либану.

Да би неко постао кандидат, мораће да добије писмену подршку пет државних савеза, а Накид тврди да је уз њега цела Карипска унија, у којој их је 25.

Коментари / 0

Оставите коментар