Полиција: Господин је био поремећен

Вестер Ли Фланаган, човек који је за време уживо укључења убио новинарку и сниматеља, преминуо је око 11:30 по локалном времену, наводе из полиције.

Свијет 26.08.2015 | 21:25
Полиција: Господин је био поремећен

Шериф Овертон из округа Френклин је на конференцији за медије истакао да полицајац покушао да Фланагана заустави, што је он одбио, након чега је пуцао у себе.

Осим тога, шериф није желео да коментарише мотиве напада.

„Господин је био поремећен на некин начин“, рекао је шериф Овертон, наводећи да полиција и даље прикупља детаље напада како би имали тачан редослед догађаја.

Такође, речено је да полиција поседује копију фланагановог факса на 20-ак страна који је послао медијским организацијама у Њујорку.

„Биће ово дуга истрага. Постоји доста детаља и биће потребно време“, навео је шериф.

Он је такође додао да не постоји било каква друга претња према осталим запосленима у WДБЈ медијској кући из које су били убијени, али и нападач.

Подсећамо, наоружани нападач убио је новинарку и сниматеља док су се директно укључивали у програм вести из тржног центра у Вирџинији.

Одмах након тога почела је драматична полицијска потера за аутомобилом у којем је био напач. Станица WДБЈ је убрзо објавила да су убијени новинарка Алисон Паркер и сниматељ Адам Ворд. Саговорница Вики Гарднер погођена је у леђа и након операције њено стање је стабилно.

Гувернер Вирџиније је за WТОП одмах рекао да се верује да је нападач "незадовољни радник" и да напад није био "терористички чин".

Разна имена потенцијалних нападача кружила су по друштвеним мрежама, а амерички новинари на Твитеру и својим порталима апеловали су да се не пренагљује са оптуживањем људи пре него што идентитет нападача са сигурношћу не буде утврђен.

Нападач је идентификован као Вестер Фланаган, бивши запослени у истој медијској кући.

Фланаган је све време потере твитовао, а објавио је и два узнемирујућа снимка. На првом све види како новинарки и сниматељу за време директног укључења у програм прилази са леђа, а на другом како пуца у њих.

Његов профил на Твитеру и Фејсбуку је убрзо укинут, али је тих неколико минута било довољно да се снимци рашире по друштвеним мрежама.

Када га је полиција током драматичне потере стигла Фланаган је пуцао у себе.

Бела кућа је након напада Конгресу упутила хитан захтев да донесе законе о контроли оружја.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ратко Слабић

26.08.2015 19:31

Цуј,није терористицки цин.Да је убио 50 људи не би био терористицки цин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

27.08.2015 02:34

Он је био само незадовољан радним мјестом ,ја би то ипак назвао пролетерским тероризмом.Значи,радници,чим видите да вас хандрају укључте се у нове покрете,какви синдикати и остале празне приче.