ЛШ: Јокан избацио Базел, а Малме Селтика...!

Познати су првих пет клубова који су кроз квалификације изборили пласман у Лигу шампиона, пошто су у реванш мечевима плеј-офа у уторак своје ривале елиминисали Макаби Тел Авив, Валенсија, Динамо Загреб, Малме и Шахтјор Доњецк.

Фудбал 25.08.2015 | 23:15
ЛШ: Јокан избацио Базел, а Малме Селтика...!

Велики успех остварио је наш тренер Славиша Јокановић, који је са Макабијем успео да елиминише Базел из квалификација и пласира се у Лигу шампиона. За то му је било довољно што је меч у Тел Авиву завршен резултатом 1:1, пошто је први меч у Базелу завршен са 2:2, па је шампион Израела прошао даље голом у гостима, и то Зехавијевим у шестом минуту надокнаде.

Исти играч је на асистенцију нашег Николе Митровића постигао леп гол у 24. минуту, и тако анулирао погодак Зуфија на самом почетку сусрета у израелској престоници.

После тог гола Зехавија Макаби се трудио да што више умртви игру, у чему је успео све до завршнице утакмице, када је Базел пропустио две велике прилике. Гол ипак нису затресли, па је Макаби приредио праву сензацију и елиминисао Швајцарце из најјачег европског такмичења.

У Лигу шампиона ће и Малме, наших Николе Ђурђића и Владимира Родића, пошто је у Шведској савладао Селтик са 2:0, и тако надокнадио заостатак „глазговских” 2:3.

Био је Малмеу довољан и тријумф минималним резултатом, до којег су дошли преко Розенберга у 23. минуту на асистенцију перуанског бека Јотуна. Ипак, Селтик је додатно „закопао” аутоголом Бојата у 55. минуту, после чега је Малме рутински сачувао предност и обезбедио други узастопни пласман међу европску елиту.

Ђурђић је на терену провео свих 90 минута, док је Родић у последњих седам минута место уступио Ракипу.

Валенсија је без већих проблема у реваншу елиминисала Монако, упркос поразу од 2:1. због победе у Шпанији са 3:1.

Деловало је да је шпански представник отклонио све дилеме голом Негреда већ у 4. минуту. Успео је међутим Монако да поравна резултат у 17. минуту, и тако брзо врати неизвесност у меч.

После гола Елдерсона у 75. минуту постало је јако вруће у Кнежевини, међутим успела је Валенсија да избегне продужетле

Валенсија је тако наставила традицију да сваки пут када учествује у квалификацијама за Лигу шампиона, избори пласман у елитно такмичење, што је сада урадила по пети пут из исто толико покушаја.

Шпанци ће тако уједно бити прва држава која ће имати пет екипа у групној фази Лиге шампиона, од како се то такмичење игра у овом формату.

Тешко је било Шахтјору у Лавову да обезбеди пласман у Лигу шампиона, иако је у првом мечу у Бечу савладао Рапид са 1:0, али је украјински шампион на крају нерешеним резултатом 2:2 обезбедио елиту.

Марлош је у 10. минуту довео Шахтјор у вођство, међутим Аустријанци су експресно стигли, не само до изједначења, већ и до преокрета.

Прво је Шауб у 13. минуту савладао Пјатова, а онда је исто учинио и Хофман девет минута касније, па је Рапид стигао до резултата који га води даље.

Није међутим успео дуго да га сачува, пошто је Гладкиј изједначио на 2:2 после асистенције Дарија Срне. Нападали су гости до краја сусрета, покушавали да стигну до тог једног неопходног поготка, али се Шахтјор на крају сачувао, па је обезбедио барем шест мечева у Лиги шампиона.

Динамо је потврдио победу из првог меча са Скендербегом, и у Загребу новим тријумфом са 4:1, укупним резултатом 6:2 изборио пласман у Лигу шампиона.

Почело је јако узбудљиво на „Максимиру”, пошто су практично прва три шута завршили у головима, па су тако у само шест минута виђена три поготка.

Судани је довео Динамо у вођство у 9. минуту, али је само минут касније албански шампион поравнао преко Ескердиња. Хоџић је међутим у 15. минуту вратио вођство Динаму.

Остали су Загрепчани са играчем мање од почетка другог полувремена због искључења Гонсала, али су ипак голом Таравела у 55. минуту успели да избегну неизвесну завршницу меча. У њој је још Судани успео да постигне и свој други погодак и тако постави коначан резултат.

Реванш мечеви плеј-офа за Лигу шампиона

Уторак:
Динамо Загреб - Скендербег 4:1 (2:1) - Први меч 2:1
(Судани 9, 80, Хоџић 15, Таравел 55 - Ескердиња 10)
Макаби - Базел 1:1 (1:1) - 2:2
(Зехави 24 - Зуфи 11)
Монако - Валенсија 2:1 (1:1) - 1:3
(Раги 17, Елдерсон 75 - Негредо 4)
Малме - Селтик 2:0 (1:0) - 2:3
(Розенберг 23, Бојата 55 а.г.)
Шахтјор - Рапид 2:2 (2:2) - 1:0
(Марлош 10, Гладкиј 27 - Шауб 13, Хофман 22)

Среда:
АПОЕЛ - Астана (први меч 0:1)
Бајер Леверкузен - Лацио (0:1)
Клуб Бриж - Манчестер јунајтед (1:3)
ЦСКА Москва - Спортинг Лисабон (1:2)
Партизан - БАТЕ Борисов (0:1)

Коментари / 0

Оставите коментар