Федерер о Новаку: Наше ривалство еволуира!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да је Новак Ђоковић много напредовао током година и да се адаптирао на његов стил тениса.

Тенис 29.08.2015 | 16:15
Федерер о Новаку: Наше ривалство еволуира!

Федерер је у недељу зауставио Ђоковића у походу на титулу у Синсинатију, која му једина фали од свих турнира из Мастерс серије.

Њих двојица су до сада одиграли 41 међусобни дуел, а тренутно је 21-20 за Швајцарца у победама и Новак ће прилику за реванш имати већ на УС опену, који почиње наредног понедељка.

“Током година, Новак се адаптирао на мој тенис и много је напредовао. Његово кретање, форхенд и бекхенд су поприлично добри. Не прави много грешака на форхенду. Наше ривалство еволуира. Надам се да ће једног дана освојити Синсинатију, то заиста заслужује јер је био близу толико пута”, рекао је Федерер.

Тријумфом над Ђоковићем у финалу турнира у Охају, Федерер је дошао до 87. титуле, за коју каже да му даје велико самопоуздање пред УС Опен. Швајцарац је до сада освојио 17 Грен слем титула, али је без трофеја на највећим турнирима још од Вимблдона 2012. године.

“Веома сам самоуверен. Осећам да сам свеж, чак и после турнира јер сам играо веома кратке мечеве. Била је то савршена недеља током које нисам изгубио ни сет. Ако сервирате добро, можете да урадите шта год желите без обзира на игру вашег противника. Због тога сам и испробавао много тога. Било је забавно мало више нападати, а не бранити се. Тако сам можда и збунио поједине противнике. Али, волим да излазим на мрежу и верујем да је исти случај и са публиком”, нагласио је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар