Анализа: Прорачунат ризик с Балотелијем?!

За Брендана Роџерса 20 и кусур милиона, за Галијанија 2.000.000 евра! Тачно годину дана је прошло између Балотелијевог трансфера на Енфилд Роуд и повратка у Милан. Како је ко прошао у том послу?

Фудбал 27.08.2015 | 09:00
Анализа: Прорачунат ризик с Балотелијем?!

Марио Балотели се вратио у Милан. После тачно годину дана. Прошле године је 25. августа представљен у Ливерпулу као велико појачање. Брендан Роџерс је тада тврдио да је 20.000.000 евра уложених у куповину Балотелија „прорачунат ризик и најбоље што је Ливерпул могао да добије.“ У Милану су се тада лако одрекли Балотелија после лоше сезоне и извукли прилично лепо обештећење.

Годину дана касније, Марио је прошао лекарске пргледе у Милану и опет задужио опрему у Миланелу. Вечерас ће одрадити и први трениниг са новим-старим клубом.
„Срећан сам што сам се вратио. Не желим много да причам, једва чекам да почнем с тренинзима. Физички сам у добром стању и остаје ми само да мало боље упознам екипу. Да ли сам раније размишљао о повратку у Милан? Јесам. Моје срце је одувек кувцало за овај клуб и стално сам се надао да ћу се вратити“, рекао је Балотели после успешно обављених прегледа у Милан Лабу.

За разлику од прошлогодишњег одласка, Балотелијев повратак у Милан није био ни близу тако спектакуларан. После неуспеха у покушају да врати Златана Ибрахимовића, Милан се окренуо Балотелију и завршио посао за неколико дана. Роџерс је једва чекао да се реши Балотелија којег је отписао још пре краја сезоне. Галијани је знао да Ливерпул није у позицији да преговара и обезбедио је Балотелија по далеко бољи условима од оних које Роџерс сматра повољним и назива их „прорачунатим ризиком“.

Не само да није платио обештећење за Балотелија, већ Милан није платио ни евро за позајмицу играча. Ливерпул је пристао на све само да га се реши. Ни ту није крај. Ливерпул ће плаћати Балотелија и даље. Подсетимо да је Италијан у Ливерпулу имао плату од 6.000.000 евра по сезони. Да би се докопао Милана, пристао је на смањење плате на 3.600.000 евра по сезони. Али Галијани није хтео ни то да плати. натерао је Ливерпул да плаћа Балотелију 1.600.000 по сезони, док ће Милан једини трошак за довођење контроверзног нападача имати у том што ће плаћати преосталих 2.000.000 евра. Наравно, Галијани се није обавезао да ће Милан откупити уговор... Али ако то буде хтео на крају сезоне, цена неће бити већа од 10.000.000 европских новчаница.

Е, то се зове прорачунати ризик, Брендане... За две године Балотели ће коштати Ливерпул близу 30.000.000 евра. Постигао је само један гол у Премијер лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар