Новак воли дуеле са Рафом и Роџером!

Новак Ђоковић има недељу дана да се припреми за УС Опен који почиње следећег понедељка, а боравак на америчком тлу искористио је и за гостовање у једној од најгледанијих спортских емисија у САД, ЕСПН-овом "Спортс центру".

Тенис 26.08.2015 | 15:00
Новак воли дуеле са Рафом и Роџером!

Причу са најбољим играчем данашњице водитељка је почела подсећањем да је родитељима још као седмогодишњак "најавио" да ће бити најбољи тенисер света.

"Ја нисам рођен у породици тениских играча, тако да је то било помало необично. Изненадила их је та моја жеља, да играм тенис и да једног дана будем најбољи на свету. Детињство сам често прводио на једној планини, а тенис сам почео да играм са четири, пет година. Скијао сам много више, играо сам и фудбал, а отац ми се и професионално бавио скијањем, тако да могу да кажем да потичем из породице која се бавила спортом. Увек сам био некако део те спортске приче, али тенис у мојој породици није ни постојао - док се ја нисам појавио", рекао је Новак уз осмех, додајући:

"Био је то неки наговештај моје потоње судбине. Имао сам срећу да живим окружен људима који су били изузетно тениски потковани, а који су ми рекли да имам таленат. Потом сам у тенис и кренуо, охрабрен подршком родитеља, браће, људи који су били уз нас. Замишљао сам себе како играм на врхунском нивоу, а сада, када сам то достигао, све делује као сан. Остварени сан. А и сам пут до његовог остварења био је фантастичан".

Након "подсетника" да је у недељу изгубио од Роџера Федерера у финалу турнира у Синсинатију, јединог мастерса који му недостаје у колекцији трофеја, Ђоковић се није превише освртао на сам тај меч, већ на значај дуела које има са тениском елитом.

"Част је играти у Федереровој ери, али и Надаловој, јер ме обојица чине бољим него што сам био. Играо сам много пута против њих двојице, преко 40 мечева сам имао и са Надалом и са Федерером, на теренима различитих подлога... Када сам се пробијао ка врху, 2007, освојио сам неколико великих турнира, играо са Роџером финале УС Опена, што је било моје прво гренд слем финале. То, наравно, у вашој глави може да отвори разна врата: ја сам поверовао да могу да се надмећем са њим на том, врхунском нивоу. Али, неколико година сам морао нарочито да психички порадим на себи, јер сам губио те велике мечеве од Роџера и Рафе. Нисам могао да направим тај искорак. Али, управо због таквих догађаја, због тих пораза, постао сам јачи играч, јача личност и схватио шта је потребно урадити да бисте могли да победите такве тенисере. Наравно, тај ривалитет са њима двојицом је јако позитивно утицао на мој развој", рекао је Новак и за крај одговорио на питање о томе зашто је недавно носио тренера на леђима - уз степенице.

"Покушавамо да наш програм тренинга освежавамо што је више могуће. Волим да проводим време у природи. Када мора да се иде у теретану, идем у теретану, али вожња бициклом, вожња узбрдо, кајак, пливање, пењање уз степенице... много тога ми радимо. А све време желимо да нам то буде и забавно. Јер, када учествујете у појединачном спорту, много тога морате да урадите сами. Зато сам и носио на леђима, уз степенице, једног од мојих тренера, да бар поделим ту моју муку са неким", закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар