Хоакинов очајнички вапај...!

Желим да се вратим у Бетис, зашто ми Фјорентина квари срећу?! Челници Виоле прво пристали да продају 34-годишњег крилног нападача за 200.000 евра, али одједном браћа Дела Вале променила су мишљење и сада траже чак 5.000.000 евра... Шпанац каже да жели да иде тамо где му срце хоће...

Фудбал 29.08.2015 | 10:30
Хоакинов очајнички вапај...!

Хоакин Санчез жели да се врати кући! У свој Бетис, одакле је каријеру лансирао у звезде и стекао репутацију играча вансеријског калибра. Нажалост, шпански фудбалер никада у потпуности није оправдао свој квалитет у потпуности, али и поред тога Хоакин је направио солидну фудбалску причу, коју планира да оконча на свом Бенито Виљамарину.

Прича око Хоакиновог одласка из Фјорентине и повратка у Андалузију провлачи се већ недељама уназад кроз италијанску и шпанску штампу. Договор два клуба готово да је био формализован, али у последњем моменту браћа Дела Вале, власници Љубичастих, одлучили су да ставе вето и 34-годишњем хитроногом крилном нападачу онемогуће да напусти клуб.

То је у очај бацило Хоакина, који се прво на друштвеним мрежама обратио својим фановима поруком - Одлучио сам, желим да се вратим у Бетис - да би потом уследило и званично саопштење, у којем се одмах осетило колико је некадашњи шпански репрезентативац разочаран.
"Желим да се вратим у Бетис, зашто ми Фјорентина квари срећу? Зашто ми људи из Фјорентине ово раде, зашто ми не дозвољавају да се вратим кући. У клубу су рекли како ја нисам на тржишту, а на трансфер листи сам већ годину дана. Хвала свима који ме подржавају, тренерима, екипи, саиграчима, па чак и навијачима. Али, ја ово не могу да схватим", рекао је Хоакин, а затим додао:
"Желим да се вратим јер то моје срце жели. Тамо живи моја фудбалска и најближа породица. Не схватам зашто су ми направили проблем сада. Ако су људи у Фјорентини паметни, схватају да сам ја играч који има 16 година каријере иза себе и заслужујем да одем у свој Бетис. За две године Фјорентини сам дао све што сам имао, показао сам колики сам професионалац".

По овом питању огласио се и Андреа Дела Вале, који је открио разлоге зашто не жели да се одрекне Хоакина.
"Хоакин је играч који је централна фигура нашег пројекта и тренер јако верује у њега и његове квалитете. Разговарао сам са њим и предочио ми је да жели да се врати кући, али мислим да му није време. Надам се да ће и он нас разумети, он је један од најважнијих играча у тиму и желимо га и наредне сезоне овде", поручио је Дела Вале.

Како пишу шпански медији, Бетис је првобитно требало да искешира 200.000 евра за клупску легенду, али онда је Фјорентина променила мишљење и сада тражи чак 5.000.000 евра. Хоакину уговор са Виолом истиче наредног лета.

Хоакин је у каријери играо још и за Валенсију и Малагу, а за шпанску репрезентацију одиграо је 51 меч.

Коментари / 0

Оставите коментар