Парадокс највећих – Бајернови ултраталенти у регионалној лиги?!

Ђанлука Гаудино, Синан Курт и Јулијан Грин важе за будућност европског фудбала, али искуство стичу у четвртом рангу такмичења у Немачкој.

Фудбал 29.08.2015 | 17:15
Парадокс највећих – Бајернови ултраталенти у регионалној лиги?!

Не постоји клуб на свету који не би волео такве клинце у омладинском погодону. Проблем је само што Ђанлука Гаудино (18), Синан Курт (19) и Јулијан Грин (20) више нису деца. У њиховим годинама минути на великој сцени имају огроман значај. У клубу великом попут Бајерна међутим за њих нема места на тој позорници. Стога Гаудино, Курт и Грин терају лопту у четвртој лиги Немачке, која чак нема статус савезне, већ регионалне.

Просто, у Минхену су увидели да поменути трио, ма колико био талентован, не може још до А тима. Четврта лига пак није по вољи заступника младих фудбалера, јер сматрају да су они тај ниво прерасли и да мало тога могу да науче у регионалној лиги, група Баварска.
"Било је то изненађење које сада морамо да сваримо. Планови су били другачији", каже Ђанлукин отац и саветник Маурицио Гаудино.

Михаел Декер, који брине о Куртовим интересима, подсећа да је Бајерн прошлог лета за његовог клијента Борусији из Менхенгладбаха платио целих 2.500.000 евра. Можда и најскупље појачане четврте лиге?
"Није био проблем да једну сезону проведе чекајући шансу. Али Синан је сада у фази у којој мора да игра на редовној бази. А није најбоље решење да тренира са једном екипом (први тим Бајерна, прим.аут), а игра за другу".

Нико од њих додуше за сада није изразио жељу да оде из Минхена. Код Пепа Гвардиоле уосталом нема условљавања и ултиматума.
"Млади фудбалери морају да играју сваког викенда, а ако играју за наш други тим онда имају и више шанси да заиграју за А селекцију", брани Гвардиола клупски политику.

Коментари / 0

Оставите коментар