Умро током лета, жена покушала да пилотира

Једна жена тешко је повређена када је мали авиону у Шпанији пао након што је пилот изгубио свијест и умро, пише британски Гардијан.

Свијет 24.08.2015 | 21:45
Умро током лета, жена покушала да пилотира

Лист наводи да је повређена жена супруга преминулог пилота, као и да је била принуђена да пилотира без предходног летачког искуства.

"Пилот је умро, вјероватно прије несреће, током лета", рекао је портпарол Службе за ванредне ситуације и додао да је жена која се нашла у улози пилота имала опекотине и више контузија пошто се срушио авион којим је пилотирала на три километра од аеродрома у Севиљи, на југозападну Шпаније.

Брачни пар је малим авионом полетио из града Требухена и требало је да слети у Кориа дел Рио, малом град у близини Севиље.

Гардијан пише да је иако је жена стално летјела, није знала да пилотира, па су је наводили из контролног торња у покушају да спусти авион на аеродром, а упућен је био и хеликоптер и авион да наводи мали авион до писте.

"Авион може да лети без икаквих проблема. Не брините авион се неће срушити. Не брините слетиће без икаквих проблема", могао се чути како говори контролор лета са аеродрома што је снимњено на траци на којој се налази комплетна њихова комуникација, што је објављено на онлајн издању локалног дневног листа Диарио де Севиља.

Ипак, мали авион се срушио на око три километара од почетка писте аеродрома у Севиљи, приликом покушаја слетања, потврдиле су шпанске аеродромске власти агенције АЕНА.

Аеродром је јуче био затворен нешто мање од два сата, због несреће, а авиони су били преусмјерени у оближњи град Херес де ла Фронтера, наводе из АЕНА.

Коментари / 0

Оставите коментар