Синси: Халеп без лијека за њу! Серена до нове титуле!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс наставила је доминацију женским тенисом, новом титулом на WТА турниру у Синсинатију.

Тенис 24.08.2015 | 11:30
Синси: Халеп без лијека за њу! Серена до нове титуле!

Серена је у финалу Синсинатија Румунку Симону Халеп резултатом 6:3, 7:6 (7-5), после 100 минута игре.

Вилијамс је одбранила титулу у Синсинатију, освојила пети трофеј ове сезоне и стигла до 69. у каријери. Такође, у седмом међусобном дуелу са Симоном забележила је шесту победу.

Американка је лоше почела, пошто је Халеп већ у првом гему направила брејк, али се прва тенисерка света средином сета прво вратила у меч, а потом и преокренула резултат. Од резултата 3:3 Вилијамс је везала три гема и тако после 32 минута стигла до предности од 1:0.

Тенисерке су у другом сету водиле велику борбу, гемови су дуго трајали, направиле су по један брејк, па је све решено у тај-брејку. Американка се боље снашла у додатном гему, добила је тај део игре са 7:5 и уједно и меч после сат и 40 минута.

Поново је сервис био велико оружје за девојку из Калифорније која је уписала чак 15 ас удараца, што је велики део од укупно 44 директна поена. С друге стране, Румунка је меч завршила са 18 винера и 14 неизнуђених грешака.

Овим тријумфом, Серена је направила најбољу припрему пред УС опену на којем јури историјску титулу и комплетирање календарског Грен слема.

Женски турнир у Синсинатију игран је за укупан наградни фонд од 2,7 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар