"Орлови" се поиграли са Израелом!

Кошаркаши Србије победили су Израел у Тел Авиву са 85:70 (23:15, 20:17, 26:18, 16:20) у пријатељској утакмици пред Еуробаскет, а најефикасиниј је био Немања Недовић са 16 поена.

Кошарка 23.08.2015 | 14:00
"Орлови" се поиграли са Израелом!

У тиму није било Богдана Богдановића, али је зато опорављени Драган Милосављевић био стартер, уз Бјелицу, Радуљицу, Марковића и Калинића. У првом периоду игре "орлови" су дошли до предности, а до 23:15 резервиста Марко Симоновић био је ефикасан са 10 поена уз скок, Радуљица је убацио пет, а Мекел се потрудио да одржи темпо Израела.

При 26:20 тражио је Ђорђевић тајм-аут, Милосављевић је у игру ушао уместо Недовића, брзо га је већ трећом асистенцијом разиграо Стефан Марковић за +8, после чега је Радуљица ушао уместо Милутинова.

На +11 Израелци су узвратили серијом од 6:0, али су се Калинић и Бјелица побринули за повратак двоцифреног вођства, док је Немања Недовић тројком поставио 43:32 после првих 20 минута. У првом полувремену, само Дангубић није улазио у игру, Милутинов је само три и по минута провео на паркету, док је сјајан био Бјелица са седам скокова и осам поена.

Плес "орлова" по терену се наставио, доминантан на терену постао је Недовић, поред њега је Радуљица дошао до двоцифреног учинка, Теодосић је асистирао и Србија је лако дошла до предности веће од 20 поена.

Само у последњих 10 минута Израел је био ефикаснији од "орлова", дозвољено је домаћинима тек мало да ублаже пораз, пред још један пријатељски меч који ће две селекције одиграти у недељу.

Недовић је био најефикаснији са 16 поена уз шест асистенција и четири скока, Теодосић је имао седам асистенција и пет поена, Симоновић је убацио 13 поена, Радуљица 11, Ерцег 10 уз шест скокова, док је Бјелица остао на осам поена и седам скокова.

Најмање времена на терену су провели Дангубић (четири минута) и Кузмић (шест), затим Штимац и Милутинов (10-ак минута). Досон је одржавао Израел са 20 поена, Елијаху је још био "двоцифрен" са 12.

После недељног сусрета са Израелом, Србија ће имати два дуела са Словенијом пред одлазак у Берлин. У Љубљани ће се играти меч 27. августа, два дана касније Бањалука ће бити поприште новог дуела.

Коментари / 0

Оставите коментар