ПЛ БиХ: Први пораз Радника, туча у Зеници!

Дерби меч Челик - Сарајево обиљежила је туча гостујућих навијача и полиције, десетоминутни прекид и два гола, по један на обје стране. Слобода нанијела први пораз Раднику, без побједника у комшијском дербију у Витезу.

Фудбал 23.08.2015 | 10:40
ПЛ БиХ: Први пораз Радника, туча у Зеници!

Дерби старих ривала из Зенице и Сарајева у оквиру 5. кола Премијер лиге БиХ донио је доста узбуђења, као и увијек, а након првих 45 минута домаћин Челик има гол предности.

Једини погодак виђен је средином првог полувремена, када је неспретни Анел Хебибовић затресао своју мрежу.

Након само шест минута игре у наставку, сјајни нападач бордо тима Леон Бенко донио је Сарајлијама изједначење. Била је то одлична акција гостију, који је својим петим овосезонским голом крунисао нападач Сарајева.

Недуго након изједначења, нереди на трибинама. Навијачи Сарајева сукобили су се са полицијом, па је сусрет прекинут.

Послије десетоминутне паузе, меч је ипак настављен.

Покушавали су гости стићи до преокрета, имали неколико сјајних прилика, од чега најбољу Милан Степанов у 111. минуту када је погодио пречку, али су на крају обје екипе морале да се задовоље по бодом.

Сјајни Мерсудин Ахметовић донио је три бода Слободи у Бијељини и нанио Раднику први пораз у сезони. Бијељинци су од 68. минута играли са играчем мање због искључења Аднана Шећеровића. Овом побједом екипа Хусрефа Мусемића пробила се на друго мјесто на табели.

Голова у комшијском дуелу Витеза и Младости није било у првом полувремену, а већ у првом минуту наставка Велибор Ђурић је са "бијеле тачке" донио предност пробуђеним Витежанима, који сјајно играју од доласка Бранка Карачића на клупу.

Ипак, десетак минута прије краја меча дебитант у бх. елити је преко Алдина Шишића изједначио на 1:1, што је био и коначан резултат овог сусрета.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 5. КОЛО:

Субота:

Челик - Сарајево 1:1 (1:0)
/Хебобивић 22, аутогол - Бенко 51/

Радник - Слобода 0:1 (0:1)
/Ахметовић 43/

Витез - Младост 1:1 (0:0)
/Ђурић 46, пенал - Шишић 79/

Недјеља:
Рудар Приједор - Травник (17)
Славија - Дрина
Жељезничар - Вележ
Зрињски - Широки Бријег (19)
Борац - Олимпик

ТАБЕЛА: Зрињски 12, Слобода (+1) 10, Челик (+1) 8, Радник 8, Сарајево (+1) 7, Широки Бријег 7, Борац 6, Травник 6, Славија 5, Рудар Приједор 4, Жељезничар 4, Младост (+1) 4, Витез (+1) 4, Вележ 3, Дрина 3, Олимпик 2.

Коментари / 0

Оставите коментар