Новак: Федерер је и даље доминантан!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да верује да је Роџер Федерер и даље доминантан, али да је морао да промени своју игру током година.

Тенис 23.08.2015 | 16:20
Новак: Федерер је и даље доминантан!

Федерер је пре две недеље напунио 34 године, али на терену не показује да планира ускоро да заврши каријеру.

Недавно је рекао да је бољи играч него што је био пре десет година, а на питање да ли је приметио неке промене у игри швајцарског тенисера, Новак је одговорио:

“Роџер дефинитивно више излази на мрежу последњих година и покушава да скрати поене и то ради веома добро. Очигледно је да то и мора да уради, односно да направи неке тактичке промене да би се прилагодио новој генерацији играча. Мислим да Мари, Надал и ја имам веома добар ритерн и игру са основне линије, уз добре пасинг шотове. Мислим да он покушава да мало измеша ударце и игра и даље веома, веома добро. Верујем да ће он дати бољи одговор како се осећа на терену сада у поређењу са пре десет година, али се дефинитивно осећа самоуверено на терену”.

Ђоковић је дефинитивно један од највећих ривала које је Федерер имао током каријере. Њих двојица су одиграли 40 сусрета, тренутно је 20-20 у победама, а вечерас ће у финалу Синсинатија одиграти још један, након којег ћемо знати хоће ли Новак ући у историју као једини тенисер икада који је освојио све Мастерс серије.

Иако је почетком ове недеље изгубио друго место на АТП листи од Британца Ендија Марија, Федерер је и даље у самом врху светског тениса, а Ђоковић истиче да и даље зна како да намучи велики број тенисера, па чак и њега.

“Он је и даље веома доминантан. Стиже до саме завршнице Грен слемова и великих турнира. Увек знате да ће играти на високом нивоу и зато вас тера да се помучите да бисте га победили. Његов форхенд је и даље једно од његових најјачих оружја. Има веома прецизан сервис, одличан слајс, излази на мрежу и одузима вам време. Искрено, тенисери, укључујући мене, не воле када им ривал одузима много времена. Мислим да је то нешто што он тактички покушава да уради. Његова игра је веома разноврсна и целокупна. Он може да игра одбрану, напад, шта год жели. И мислим да зато опстаје толико дуго у врху”, нагласио је Ђоковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само напред

23.08.2015 14:28

Само напред Дјоковицу Новацеееее

ОДГОВОРИТЕ