Синси: У финалу Роџер на Новака 41. пут!

Роџер Федерер пласирао се у финале турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију, пошто је савладао Ендија Марија са 6:4, 7:6 (8-6).

Тенис 23.08.2015 | 09:20
Синси: У финалу Роџер на Новака 41. пут!

То је пети тријумф Федерера у низу над Шкотом, а сада укупно води са 14-11.

Швајцарац ће се у недељу са Новаком Ђоковићем борити за своју седму титулу у Синсинатију, укупно 24. из Мастерс серије.

Федерер игра бриљантно током целе недеље, а тако је наставио и сада – агресиван је, прецизан и немилосрдан на сервису, током целог меча није се суочио ни са једном брејк лоптом.

У првом сету кључни брејк Роџер је направио у трећем гему, Мари је у следећем повео 0:30, али од тада се Швајцарац није нашао у проблему на свој сервис.

Други сет био је изузетно тврд, једину брејк лопту Шкот је спасао снажним сервисом на Т линију, па је победника одлучивао тај брејк.

Мари је био нервозан на старту ’додатног гема’, направио је три неизнуђене грешке, али се вратио у игру сјајним ритерном на први сервис Федерера, па је од 1:3 дошао до вођства 5:4.

Ипак, Федерер је одиграо два изврсна форхенда и дошао до меч лопте. Мари ју је анулирао прецизним сервисом, а кључан је био следећи поен у којем је Роџер имао много среће – лоше је захватио лоптицу на ритерну, она је ипак прешла мрежу, а Швајцарац је освојио тај поен.

Другу меч лопту Федерер није пропустио, лепо је напао и завршио поен на мрежи, тиме и меч.

Финале Ђоковић – Федерер на програму је у недељу од 19.00, а у међусобном скору резултат је 20-20.

Коментари / 0

Оставите коментар