Новак иза Роџера, испред Месија, Надала и Роналда!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ове године ће се наћи на седмом месту по заради од спонзорских уговора, преноси “Форбс”.

Тенис 22.08.2015 | 12:00
Новак иза Роџера, испред Месија, Надала и Роналда!

Тај угледни лист процењује да ће Ђоковић зарадити 31 милион долара током ове сезоне, која је веома успешна за њега и по питању резултата на терену.

Очекивано, највише ће зарадити швајцарски тенисер Роџер Федерер – чак 58 милиона долара, захваљујући уговорима које има са Најкијем и Ролексом, између осталих.

Иако је ова година разочаравајућа за њега када се погледају резултати, најпопуларнији голфер данашњице ће то комплензовати тиме што ће бити на другом месту по заради од спонзора, са 50 милиона долара. Иза следе његов колега Фил Микелсон и звезда Кливленд Кавалирса Леброн Џејмс са по 44 милиона долара, односно кошаркаш Оклахома Сити Тандера Кевин Дурент са 35 милиона долара.

Испред Новака је још само Рори Мекилрој, још један голфер, а иза српског тенисера нашли су се и његов велики ривал Рафаел Надал и најбољи фудбалери на свету Кристијано Роналдо и Лионел Меси. За Надала се процењује да ће од спонзора добити три милиона мање од Ђоковића, а један више од Роналда, док ће Месијеви приходи од спонзора бити 22 милиона долара. Иза првог рекета света суи Коби Брајант (26 милиона), Марија Шарапова (23 милиона), Јусеин Болт (21 милион) и Нејмар (17 милиона), наводи “Форбс”.

Коментари / 0

Оставите коментар