Украо магарца са испаше код Теслића

Милош С. (51) из Теслића осумњичен је да је на локалном путу у мјесту Каменица код Теслића украо магарца чобанина Семира Тутњевића.

Република Српска 20.08.2015 | 10:36
Украо магарца са испаше код Теслића

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале осумњиченог, рекли су јуче да је полиција против М. С. из Теслића поднијела извјештај Окружном тужилаштву у Добоју у понедјељак, 18. августа, због кривичног дјела утаја.

Извор близак истрази испричао нам је да је Милош С. управљајући камионом марке ТАМ на локалном путу у Каменици код Теслића наишао на стадо оваца уз које је ишао магарац.

Магарац је заостао иза стада јер је пасао траву. Милош је видио да у близини нема чобанина, паркирао свој "тамић", увео животињу испод цераде и одвезао је својој кући у Ђулиће код Теслића - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, кад је видио да нема магарца, чобанин је крађу пријавио полицији у Теслићу која је животињу убрзо пронашла у засеоку Ђулићи.

Магарац је пронађен код Милошеве куће и након тога враћен његовом власнику - казао је исти извор.

Чобанин Семир Тутњевић на поменутој локацији чувао је стадо оваца по околним ливадама, а магарац му је служио да носи терет када иде на терен.

Упркос нашим напорима, јуче нисмо успјели да ступимо у контакт са Семиром Тутњевићем.

Становници Теслића били су изненађени када су чули каква се несвакидашња крађа десила у њиховом мјесту.

Чуо сам да је полиција нешто тражила у Ђулићима. Нисам одмах знао о чему се ради, али када су ми рекли да је неко украо магарца, било ми је чудно. Зар је дотле дошло да људи краду магарце који једино могу чобанима да послуже - казао је Теслићанин Марко Ћосић.

Према његовим ријечима, многи људи данас неће да раде, а желе лако до новца, тако да се крађе сличне овој све чешће дешавају.

Иначе, магарци се продају под цијени од 1.500 до 2.500 КМ по грлу.

Животиње су честе мете крадљиваца. Тако су два бика украдена почетком ове године из штале Р. П. у Трстеницима код Дервенте. Лопови су обили врата штале у којој су боравиле животиње и одвели их. Према процјени власника бикова, причињена му је материјална штета од 3.500 марака.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

камелеон

20.08.2015 08:14

Крадљивцу треба прописати казну да два мјесеца, свакодневно око врата, по Добоју носи натпис ''ја сам украо магарца''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нагиб,виши инспектор

20.08.2015 13:02

Према изјави власника јасно је да је магарац сам отишао код осумњиченог у двориште и ту пасао траву. Такодје је пропао покушај да се од магарца узме изјава. Овлаштени судски вјештак је установио да није постојала магарећа намјера да пасе траву код комшије. Дакле власник магарца се сумњичи да је користећи магарца оштетио туђу ствар тј од наводно осумњиченог траву у дворишту ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

20.08.2015 16:56

Е виси инспекторе јеси блесав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

21.08.2015 10:00

Мозда је он требао да Магарца науци да он воли њега а красти је Гријех цак ни исповјед код Попе неце помоци. Тај Крадљивац требао би бар обидје око Цркве.

ОДГОВОРИТЕ