Жене хоће у врх ФИФА-е!

Радна група за женски фудбал ФИФА затражила је учешће 30 одсто жена у водећим структурама и важним пословима те организације.

Фудбал 20.08.2015 | 22:20
Жене хоће у врх ФИФА-е!

Радна група затражила је да заступљеност жена у ФИФА буде приоритет новог Одбора за реформе светске куће фудбала, која је у великој кризи после хапшења њених високих званичника због мита и корупције.

У саопштењу се истиче да је Радна група предложила учешће од 30 одсто жена у одборима и комитетима, али и руководећим улогама.

Међународна фудбалска асоцијација је у јулу, пре финалне утакмице Светског првенства за жене у Ванкуверу одржала симпозијум о женском фудбалу.

"Било је узбудљиво видети пораст интерсовања за женски фудбал после Мундијала у Канади, али морамо да осигурамо да се то интересовање одржава. Подржавамо позив на акцију најављену током симпозијума и желимо да развијемо предлоге за повећање броја жена, не само на терену већ и у управљању и пословним аспектима", рекла је председница Радне групе Моја Дод.

Она је навела да ће се наставити борба за равноправност полова у светском фудбалу.

"Ово је пресудно време за ФИФА и како ће напредовати процес реформи у наредним месецима, Радна група за женски фудбал ће наставити да инсистира на равнотежи полова у свету фудбала", додала је Дод.

Коментари / 0

Оставите коментар