ЛШ: Извуче се Динамо, Валенсији дерби, Јокан изненадио Базел!

Веома узбудљиви сусрети виђени су у среду у оквиру првих утакмица плеј-офа за Лигу шампиона. Макаби нашег Славише Јокановића одиграо је великих 2:2 у Базелу, Динамо из Загреба је у надокнади времена славио у Албанији, а Валенсија је надиграла Монако са 3:1.

Фудбал 19.08.2015 | 23:15
ЛШ: Извуче се Динамо, Валенсији дерби, Јокан изненадио Базел!

Наш тренер Славиша Јокановић остварио је одличан резултат на гостовању Базелу са Макабијем из Тел Авива, пошто је изборио нерешених 2:2 и тако дошао до велика два гола на страни. Макаби ће тако у реваншу следеће недеље пред својом публиком имати прилику да направи изненађење.

Израелски шампион је први стигао до предности, у 31. минуту преко Зехавија, и то из јединог шута према голу Швајцараца.

Велики фаворит Базел потпуно је надиграо свог ривала, имао далеко већи посед лопте, али је успео да затресе мрежу Макабија само једном у првих 45. минута, и то са беле тачке. У другом полувремену Јокановић је дефанзиву појачао нашим Николом Митровићем, а резултат се није мењао иако је Базел држао лопту у свом поседу преко 70 одсто времена све до саме завршнице сусрета. Емболо је у 88. минуту успео да пробије дефантивну линију Макабија, па је деловало да ће Швајцарци ипак стићи до победе.

Да не буде тако побринуо се својим другим поготком Зехави, и то у шестом минуту надокнаде.

У веома узбудљивој утакмици Валенсија је савладала Монако са 3:1 и тако дошла надомак пласмана у Лигу шампиона после три године неучествовања у том такмичењу.

Одлично је меч отворио шпански представник, пошто је до предности стигао већ у петом минуту. Де Пол је центрирао са левог крила и пронашао Фегулија на другој стативи, међутим Алжирац није успео да упути ударац ка голу већ само да одбије лопту ка петерцу. То је одлично испратио Родриго, па је Субашић био савладан већ после првог шута.

Имала је Валенсија још неколико солидних прилика за нови погодак, али се средином сусрета Монако ослободио притиска, што је крунисао почетком другог полувремена.

После центаршута Везо је лоше реаговао и неспретно одбио лопту директно на ногу Марија Пашалића, а младом хрватском фудбалеру, који је у Монаку на позајмици из Челсија, преостао је лак посао.

Успела је међутим Валенсија да дође до победе, пошто је Дани Парехо затресао мрежу после сјајне реакције Пиатија и повратног паса у 59. минуту. Коначан резултат и значајну залиху пред гостовање у Монаку донео је Фегули у 86. минуту, пошто се најбоље снашао након гужве у шеснаестерцум настале после једног корнера.

Валенсија је до сада сваки пут ушла у Лигу шампиона када је учествовала у квалификацијама (1999, 2000, 2006. и 2007. године), па ће Монако морати да се бори на свом терену у реваншу и против традиције, ако жели да учествује у елитном такмичењу.

Шампион Шкотске Селтик забележио је важну победу над прошлогодишњим учесником Лиге шампиона Малмеом са 3:2.

До сјајног резултата тим из Глазгова је стигао већ у првих десет минута, пошто је прво Грифинс искористио одличну асистенцију Јохансена између два штопера у трећем минуту.

И седам минута касније Норвежанин је поново креирао гол, овог пута из корнера, пошто је после његовог центаршута Бритон био највиши у скоку.

Успео је Бергет на почетку другог полувремена да врати Швеђане резултатски у меч, али је Грифинс новим голом у 62. минуту вратио Шкотима убедљиву предност.

Ипак, наду прваку Шведске донео је Бергет, у петом минуту надокнаде. Наш интернационалац Стефан Шћеповић није био ни у протоколу за Селтик.

Мало је фалило да Динамо из Загреба разочара своје навијаче, али је успео да после преокрета савлада Скендербег на гостовању у Албанији - 1:2.

Упркос великој иницијативи Загрепчана, стигли су Албанци први до гола, преко Шкембија у 37. минуту.

Иницијатива Динама ипак је донела резултат у другом полувремену, па је Судани у 66 минуту успео да изједначи на 1:1, а затим је Пиварић у 93. минуту донео победу хрватском клубу.

Овај меч ће ипак послужити Мамићевим изабраницима као велико упозорење пред реванш у Загребу.

Шахтјор се налази близу пласмана у Лигу шампиона, пошто је савладао Рапид у Бечу са 1:0.

Вредни минималац Украјинцима донео је Бразилац Марлош у 44. минуту.
Он је искористио одличан центаршут Ракитског, примио лопту на десетак метара од гола, друблингом је избацио из игре Срђана Граховца и потом прецизно шутирао у небрањени део мреже.

Није међутим ни Рапид пружио лош отпор, имао је и своје шансе за изједначење, па се може очекивати узбудљив реванш у Доњецку, у коме ће ипак Шахтјор носити улогу фаворита.

Лига шампиона, први мечеви плеј-офа:

УТОРАК:
Астана - АПОЕЛ 1:0 (1:0)
(Џолчијев 14)
БАТЕ - Партизан 1:0 (0:0)
(Гордејчук 75)
Лацио - Бајер Леверкузен 1:0 (0:0)
(Кеита 77)
Манчестер јунајтед - Бриж 3:1 (2:1)
(Депај 13,43, Фелаини 90+4 - Керик 8 а.г.)
Спортинг - ЦСКА Москва 2:1 (1:1)
(Гутијерез 12, Слимани 82 - Думбија 40)

СРЕДА:
Базел - Макаби Тел Авив 2:2 (1:1)
(Делгадо 39 пен, Емболо 88 - Зехави 31, 90+6)
Селтик - Малме 3:2 (2:0)
(Грифинс 3, 62, Бритон 10 - Бергет 52, 90+5)
Рапид - Шахтјор 0:1 (0:1)
(Марлос 44)
Скендербег - Динамо Загреб 1:2 (1:0)
(Шкемби 37 - Судани 66, Пиварић 90+3 )
Валенсија - Монако 3:1 (1:0)
(Родриго 4, Парехо 59, Фегули 86 - Пашалић 49)

Коментари / 0

Оставите коментар