Мрзити мигранте је ОК из ових седам разлога

Ових дана се у Србији чују коментари ''запосели су нам земљу, нека се врате одакле су дошли, што и ми не подигнемо зид''.

Србија 19.08.2015 | 20:46
Мрзити мигранте је ОК из ових седам разлога

Од 1. јануара до данас у Србији је евидентирано око 80.000 особа које су изразиле намеру да траже азил, а бројке настављају да расту.

У друштву се јављају тензије, поводом боравка миграната у Србији и свако ће вам навести своје разлоге зашто је потпуно у реду бити нетрпељив према њима.

Али, ми за било какву мржњу према њима НИСМО НАШЛИ НИЈЕДАН РАЗЛОГ и овим текстом смо хтели да подсетимо да су они само људи у невољи, натерани на пут у непознато.

Извињавамо се ако смо вас насловом довели у заблуду, али смо желели да покажемо да свако ко тражи разлоге за мржњу, не може да их нађе ни у свом срцу, ни у овом тексту.

Да ли ико мисли да би неко напустио свој дом, пријатеље, породицу, домовину, да не мора? Сетите се наших сународника из Хрватске, који су 1995. године напустили своја огњишта, губили животе и корачали једнако тешким путем као многи Сиријци, Авганистанци и други.

А за случај да ни ово није помогло, сетите се чувених речи патријарха Павла:

''Када би се сви држали љубави, ова земља би била рај. Али кад би се сви држали бар оног што је мало мање од љубави – јер, љубав је веза савршенства – када би се макар држали принципа „Што желите себи, то чините другима; што не желите себи, то не чините другима“, онда би земља, ако не би постала баш рај, била близу раја.''

Извор: Србија данас

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мики

19.08.2015 18:55

Недо Бог никоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

цовјек

19.08.2015 18:59

Дјеције сузе....Увијек погадјају у срце....Ма ко је И ције је дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим Босну

19.08.2015 19:18

За разлику од наших "сународника" заборави мујо да напише су Срби бјежали у Србију у већини случајева што значи свој на своме док ови по налогу исламских вјерских вођа-вехабија насељавају хришћанске државе и гле чуда Турска је одмах уз Грчку,али не већина миграната жели у Србију. Е сада да је Србија држава и да има владу као и да има председника би размишљала главом и рекла: Зар ми нисмо нацисти? Зар ми нисмо злочинци? Зар Срби нису геноцидан народ? Како то да сви и данас протјерују Србе и одузимају њихова права а Србији насељавају исламисти? Да ли је то случајно? Да ли се случајно вучић бави мигрантима наместо Србијом и Републиком Српском,наместо Републиком Српском Книнском Крајином и Косовом? Да ли је то случајно да ће изградити центар и прихватилиште упркос обећању да неће? Да ли се Срби смеју да Крсте и моле Богу у парку у Истанбулу који је и био Православан,у Приштини,Тирани,Сарајеву,Загребу? Они се моле алаху и прљају све,за собом остављају ругло. Једном броју треба пружити помоћ али да поштују наше законе,вјеру,културу,језик. А не као некада што смо помагали Албанцима па нам отеше територију,протјераше становништво,поубијаше све,исто је било и у другом светском рату када смо помогли свима да данас на нашим леђима направе државу. Вучић говори да из прошлости треба много да се научи а сам не зна ништа и одвешће Србију у ислам. То је проблем са којег сви скрећете и гледати на ружи цвјет али не и трње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

19.08.2015 19:23

Свака цаст србији и србијанском народу. У невољи се виде јунаци,иако су избјеглице 90посто муслимани,помогли сте и помазете колико мозете,свака вам цаст.драго ми је сто нисте као поједине цланице ЕУ (словацка,цеска,пољска)да примају само крсцанске избјеглице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадо

20.08.2015 03:29

Е мој глупи Јулио,ти не знас колико имас рупа на себи.

Name

еуро

19.08.2015 19:27

Не насељавају они Европу слуцајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

19.08.2015 19:35

Наши сународњаци су бјежали у Србију а не у турску. Грчкој је много ближа турска и албанија него Србија али ето када се Вучић радије бави њима него Косовом,Републиком Српскм,Српском Книнском Крајином,Ћирилицом итд. Да ли је то све случајно? Српски народ је геноцидан,злочиначки агресорски... Гдје је сада Мерклова, Америка,Енглеска,и Италија и цјели свјет. Док се овде Србија бави туђим бригама,Србе изсељавају са Косова и из Хрватске.,

ОДГОВОРИТЕ
Name

није вазно...

19.08.2015 20:14

Срби су увијек били наиван народ ,оно са" великим срцем-са малим мозгом"...тако и сада ,а ово сто неко све лијепо наброја ,све је у праву ,а то су посљедице управо тог "малог мозга-наивне дусе'....наивни ,и превисе наивни....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

19.08.2015 20:32

Не разумијем засто иду у Србију из које Срби бјезе нема посла пара итд,а Арапи навалили као да је Србија рај,или је несто друго у питању,пису новинари дали треба мрзити ове,наравно да не треба али их треба вратити одакле су досли,ја кад одем у Њемацку не могу да се.ем и пи.ам по улици не могу да нападам свабе да их туцем да их препадам,него ме врате назад тако треба и са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИРИЈЦИ

19.08.2015 20:51

СИРИЈСКИ НАРОД ЈЕ ВЕЛИКИ НАРОД, СЈАЈАН НАРОД, НАРОД КОЈИ ИМА ТРАДИЦИЈУ КОЈУ МИ НЕ МОЖЕМО УОПШТЕ ПОЈМИТИ. И ТРЕБА ПОМОЋИ. ОНИ КОЈИ МРЗЕ ОВЕ НЕСРЕЋНЕ ЉУДЕ СУ ОБИЧНИ ИДИОТИ. ШТА ТО ЗНАЧИ ПРОГУТАЋЕ КАО НАС. ЗАШТО БИ ПРОГУТАЛИ И КАКО ЋЕ ПРОГУТАТИ.ЈОШ ЈЕ ЧАСНИЈЕ ШТО ЈЕ СРБИЈА ПРУЖИЛА РУКУ, КАО РИЈЕТКО КОЈА ЗЕМЉА, ЉУДИМА КОЈИ СУ МУСЛИМАНИ.НЕБОЈТЕ СЕ, ТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

19.08.2015 21:58

Будимо људи.Помазимо се у невољи.Помоци људима које први пут видите је јако духовно задовољство.

Name

Ана

20.08.2015 04:32

Пођи мојим стопама, па прошетај Монмартром или појединим деловима Беча или Торонта, само ће ти се казати. Уназадили су Пакистанци & Цо и много успешније од нас, а нас ће буквално да прогутају ако их стигне пола милиона. Имамо ми и наших људи броја им се не зна који су гладни, без здравствене књижице, огрева, струје, незапослени, запослени на минималцу и непријављени...Превише је то за нас.

Name

запамти

19.08.2015 21:49

ДОБРО ЦИНИ ДОБРОМ СЕ Н А Д А Ј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

20.08.2015 04:25

Побогу, што не иду у Кувајт, Катар, Емирате, код Саудијаца? Уређене, безбедне земље које пливају у парама и милијарде троше на неке баханалије, да не помињем да су им ближе од Европе и да не морају на путу да прођу кроз појас у ком Курди ратују против ИСИЛ-а. Јок, лакше је осуђивати сиромашне Србе, војвођанске Мађаре или Албанце у Прешеву који кукају што не могу да пусте децу да се играју испред зграде, због смећа и фекалија по улицама или што им униште баште и воћњаке, а још су и људи у паници јер сви водећи немачки медији и поједини њихови политичари кажу да морамо овако сиромашни да пустимо Европу да направи кампове за 400 000 још сиромашнијих муслимана са одређеним репродуктивним навикама и да их гостимо на неодређени период. Ми смо толико осиромашили и пропали да ни за себе немамо, а камоли за њих. Да се разумемо, жао је мени кад их видим онако бедне, али ме је и страх од њих кад помислим шта ако остану овде и није ми нимало пријатно. Да су православни, то би испало добро за нас, али овако...ископали бисмо сами себи гроб. Они не могу да уђу у Мађарску, ускоро ће остати без пара које су понели на пут, а ја нећу да живим у Сирији и Авганистану него у Србији. Лако је вама паламудити о саосећању, кад код вас нико не долази а сва три народа у БиХ сте, са свега пар изузетака, остали на три етнички чиста или релативно чиста дела.

ОДГОВОРИТЕ