Синсинати: Јелена у 1/8-финала!

Јелена Јанковић пласирала се у осмину финала турнира у Синсинатију, пошто је у другом колу била боља од 20-годишње Американке Медисон Киз са 7:6(4), 6:4.

Тенис 19.08.2015 | 20:40
Синсинати: Јелена у 1/8-финала!

Наредни Јеленин ривал биће боља из сусрета Каролине Плишкове и Тимее Бабош.

Јанковићева је против тренутно 19. тенисерке света играла до сада три пута, а боља од ње је била у два наврата, укључујући и у последњем њиховом сусрету, на Индиан Велсу ове године, са 5:7, 6:4, 6:3.

У Синсинатију је међутим први сет припао Јанковић, до којег је стигла после великог преокрета, тај-брејка и 62 минута игре.

Српкиња је добро отворила меч, али је онда у четвртом гему имала велики пад у игри и својој ривалки је дозволила да направи брејк без изгубљеног поена.

После тога се Јелена значајно поправила, прилику да се реваншира имала је већ у петом гему, пошто је стигла два пута до 40:40, али је Американка успела да потврди брејк, да би затим при резултату 2:4 Јанковићева пропустила две брејк лопте.

Имала је Киз у следећем гему на свој сервис две сет лопте, али је ипак Јелена успела да одигра одлично када је за тим било највише потребе, па је из трећег покушаја направила брејк.

Њега је потврдила већ у наредном гему, да би потом имала прилику да направи потпуни преокрет, али је Киз успела да одбрани две брејк лопте.

Уследио је убрзо тај-брејк, који је Јанковићева одиграла одлично, два пута освојила поен на сервис противнице и на крају га освојила са 7:4.

Ни други сет Јелена није отворила како је желела, и млада Американка је стигла до брејка већ на самом старту. Ипак, искуснија Јанковић је знала како да се избори са новонасталом ситуацијом, и већ у следећем гему је извршила притисак на Киз, којој је дозволила да освоји само један поен, па је резултат на семафору гласио 1:1.

Имала је Киз прилику у трећем гему да врати предност, али је Јелена издржала напад, одбранила три брејк лопте, после чега је успоставила контролу над мечом. Могла је и сама да направи нови брејк при резултату 3:2, али своју шансу није искористила па су обе играчице до саме завршнице сета сигурно чувале свој сервис.

До десетог гема Јанковићева је стрпљиво чекала своју шансу, а онда је извршила нови притисак на сервис Американке, и иако није искористила прве три брејк лопте, које су уједно биле и меч лопте, јесте четврту, па је тако изборила пласман у наредну рунду такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар