Шабић: Боснић ми је убио сина, он лови људе и одводи у Сирију

Свједок Тужилаштва БиХ Екрем Шабић тврди да је за погибију његовог сина Нермина у Сирији одговоран Хусеин Боснић, који је оптужен за јавно подстицање на терористичке активности.

Босна и Херцеговина 19.08.2015 | 18:03
Шабић: Боснић ми је убио сина, он лови људе и одводи у Сирију

"Убио ми је сина", рекао је Шабић данас на суђењу Боснићу у Суду БиХ. Шабић је додао да је за смрт сина сазнао од кћерке, али да не зна тачно гдје је Нермин настрадао.

Свједок је навео да је његов син од 2013. године живио код Боснића, који га је "окренуо под своје" и да од тада није имао никакве контакте са њим.

Он је испричао да му је снаха по доласку кући у Босанску Крупу из Словеније рекла да је "Нермин отишао на неку обуку са Билалом".

"Он лови људе, обучава и одводи у Сирију да ратују. Овакви као што је Билал нису људи. Лако је убијати туђу дјецу", рекао је Шабић.

Према његовим ријечима, послије два мјесеца код Боснића је отишла и Нерминова жена са њихово двоје дјеце, тамо родило треће, а у Сирији и четврто дијете.

Свједок тврди да Нермин није имао новац за одлазак у Сирију. Он је истакао да је новац био Боснићев који му је дала Нерминова мајка, свједокова бивша супруга. Она се послије развода преудала за човјека који је у сродству са Боснићем.

"Нермин није отишао добровољно. Послао га је Билал, којег зову `шеик`. Он је главни организатор одлазака на ратишта у Сирију", тврди Шабић.

Шабић, који живи и ради у Словенији, страхује и за другог сина Алмина, који је са њим, и плаши се да ће га врбовати Боснићеви људи.

Свједок је истакао да је гледао "на телевизији да је Боснић и у Јесеницама обучавао људе за ратовање", те напоменуо да су три Словенца погинула на сиријском ратишту.

Данашњем рочишту није приступио најављени заштићени свједок "Б1", који се тренутно налази изван БиХ. Његово свједочење одгођено је за 26. август, када ће бити настављено суђење.

Тужилаштво терети Боснића да је 2013. и 2014. године као припадник селефијске заједнице, организоване ради пропагирања и ширења исламског радикализма у БиХ и региону, свјесно, са позиције вјерског ауторитета, јавно подстрекивао друге да се прикључе терористичким организацијама.

Оптужен је за подстицање на терористичке активности у вези са кривичним дјелима врбовање ради терористичких активности и организовање терористичке групе.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Градјанин

19.08.2015 16:43

Ниста он није бољи од ове сподобе цим га је послусао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муслиман Сангјака

19.08.2015 17:15

Убијте тај смрад, свијет смрди од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

19.08.2015 17:20

Зао ми је овог цовјека Сабица.Могу само замислит кроз ста је све пролазио да бих заститио своју породицу.Зао ми његове породоце сто су повјровали Босницу а не оцу музу гос. Сабицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билал

19.08.2015 20:42

Билал је био Црнац. Бивси роб који је прихватио Ислам и проуцио први езан. Сад ста то има с овим психопатом не знам. Бас цитам да је једна Сведјанка у средњим 20-тим написала Бреивику 150 писама. Укуси су разлицити. Неке зенке се пале на монструме. БХ мозе једино да га дрзи у затвори и пуста. Једини нацин да он прекине слати тудју дјецу у смрт је да се скине вео с Билала и појави Мехо Хорозовиц који је узео умјетницко име, подкратио хлаце, пустио браду као Линколн и поцео да наступа у Подзвизду, Растелима, Брековици, Мајетицу итд.

ОДГОВОРИТЕ