Хаос у Банци Српске: Контрола пословања!

Стање у Банци Српске је озбиљно, а Агенција за банкарство од почетка мејсеца врши ванредну контролу у овој банци. У Агенцији за банкарство одбијају да дају било какве информације правдајући се тајношћу поступка. Опозиција упозорава да се Банци Српске због уплитања владајуће политике спрема већ виђен сценарио пропасти.

Република Српска 19.08.2015 | 22:40
Хаос у Банци Српске: Контрола пословања!

Банка Српске одбија да проведе наредбе Агенције за банкарство која је забранила Банци да прима депозите, посљедње су информације на релацијама Банка Српске Агенција.

Агенција је почетком мјесеца покренула ванреднду контролу пословања банке јер су јој оперативни трошкови већи од примања.

У Агенцији за банкарство држе се старе праксе. Сваки пут на захтјев за информацијом пошаљу идентично саопштење.

„Агенција за банкарство Републике Српске нема овлаштења да објављује податке нити информације о појединачним банкама до којих дође у поступку надзора,"- пише у одговору Агенције.

Чим је Агенција за банкарство уопште реаговала ситуација у Банци је изгледа врло озбиљна, став је Бранислава Бореновића посланика ПДП-а у Народној скупштини. Очигледно је, каже Бореновић, да једнако завршавају све банке које су имале утицај владајуће политике.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

бијељина

19.08.2015 15:07

Наведите ми несто овде код нас да није пропало осим политицара који су мултимилионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

19.08.2015 15:08

Сретан би био да могу да прочитам бар један позитиван наслов и текст, који је добар за народ у овој владавини вође Баје у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магла

19.08.2015 15:11

Паметни су вец одавно подигли паре, остали се могу угледати на клијенте Бобар банке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

19.08.2015 15:27

Као и све у Српској све је хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зираат Банк

19.08.2015 15:30

Посто је банка у колапсу, могуце да це је купити Зираат Банк. Која би то иронија била, Српску банку да купи турска! Свака цаст влади РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

19.08.2015 15:33

Баш ме брига за било коју банку у Републици Српској, немам ја ништа од тога била она ту или не, моја је пензија 160,00 КМ. и шта ја ту могу промијенити, нека нестану сви банкари јер су сами од себе велики лихвари и зеленаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан.бл

19.08.2015 15:36

Ви из Бн а вец три године писете о лосем стању у Банци Српске а некад БИБ. Интересује ме само , где је то сјајна ситуација ? У којој фирми , којој банци , којој дрзави ??? Кад це висе да пропадне ??? Инаце, пропадале су и много веце банке, са дузом традицијом у много уредјенијим дрзавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан БЛ

19.08.2015 15:39

Надам се да це се исто десити сто прије и са Новом банком којом газдује криминална екипа на целу са Ниниц Небојсом,власником фирме Ланацо,једним од највецих пераца новца за СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВО

19.08.2015 15:41

МА ТО НОВИНАРИ ИЗМИШЉАЈУ, МИ СМО БОЉИ ДИО БИХ, ЗАР НЕ БРАЋО ИЗ СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст

19.08.2015 16:04

Баја је упропастио РС. Нас нико више не треба укидати из вана нас ће Баја скроз укинути изнутра. Ми смо банкротирали и пред тоталним смо колапсом, а Баја нас плаши међународном заједницом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

19.08.2015 18:44

Небојса Ниниц је цестит цовјек и добар привредник који уредно плаца порезе дрзави и запосљава преко 200 људи.То су углавном инзењери електротехнике и програмери са природно-математицког факултета који су веома добро плацени.Ниниц је један од ријетких људи са Балкана који је имао цаст да се друзи са Бил Гејтсом и да ради за њега....за којега овај тупан није могао ни да цује а камоли да га види...Доста је нам је висе коментара оваквих глупсона као сто је овај Горан БЛ који вјероватно ниста у није урадио у свом зивоту,па даје себи за право да се радује да неко успјесан пропадне...То цестит цовјек не зели ни црном циганину а камоли неком другом...осим ако не мрзи...а мрзња је гријех...или ако му неко други није крив зато сто је ЛУЗЕР...

Name

ре ДЕЈАН БЛ

19.08.2015 21:39

Тацно је људино да су пропадале и веће банке али је тацно да је неко због тога и одговарао као нпр у Србији кад је око 30 људи похапсено због пропасти једне банке.Ко је одговарао за Бобар банку????Нико..Засто је велики Баја није продао за 1 € сто стално спочитава Иванићу због продаје Кристал банке..

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

20.08.2015 03:26

Банке су специфицни привредни субјекти од великог знацаја за економију било које земље.Господин Иваниц је угледни професор и економиста и сигурно је урадио најбоље сто је било могуце у датом тренутку када је продавао Кристал банку и за тај 1 Еур.Банка је заједно са својим депонентима спасена и спасена су радна мјеста.Дакле,у претходном се огледа и тезина и мудрост такве одлуке. Медјутим,тадасња актива Кристал банке је била на нивоу од 200 мил.КМ и банка је такодје имала око 30% лосих пласмана у својим укупним кредитима.Медјутим,дрзава се умијесала и успјела је да банку одрзи и да је на симболицан нацин препусти некоме ко мозе даље да настави.Актива Бобар банке је била веца прије ликвидације него актива Кристал банке сто повлаци претпоставку да је лаксе било и спасавати Кристал банку од Бобар банке.Ко је крив за стање,најбоље це утврдити надлезни органи,јер је нанесена стета будзету и градјанима.Такодје не видим нигдје кривицу господина Ниница и његове фирме у ситуацији око Бобар банке.Стету су нанијели они који дрзави не плацају порез и који не пријављују раднике,а не цестити бизнисмени које смо поцели називати лоповима иако плацају уредно своје обавезе.Ти људи пуне будзет дрзави и индиректно исплацују пензије и нико не смије себи дати за право да их назива лоповима и да им зели пропаст.Тајкуни отимају паре од дрзаве и не плацају порезе и веома је лако утврдити који су то људи и фирме.Ако растјерамо и ове који несто раде,а њих це свака дрзава прихватити објеруцке са капиталом,ко це нам остати....они који плацају раднике по 300 КМ и израбљују их по 12 сати и не плацају порез...свијетла це нам бити будуцност са њима...

Name

ДрАган

20.08.2015 04:44

Ја не знам зашто кривца тражимо увијек негдје друго када смо ми сами искључиви кривци за све што нам се дешава?! Не можда баш директно али индиректно сви учествујемо у нашој пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

20.08.2015 12:24

Па није било ниста оцекивати а и све насе институције су труле, нико нема одговорности, свак памтенији од другог. Политика их изабрала и поставила а одговорности нити ко има нити кад било. Како је оним Проф. др наука кад виде и цују и дозиве да њихови десеткаси праве преваре?Или нису способни да воде те установе! Њима треба забранити да улазе у те банке и ако доносе "КМ" а камоли кад праве губитке. Закон је цим несто види да не иде по Закону привредјивања да се може неко обавјестити а не нцекати да се сазна из новина! Залосна СР!

ОДГОВОРИТЕ