Цијела Европа прича о кадетима БиХ!

Селектор бх. сениорске кошаркашке репрезентације Душко Ивановић истакао да су кадети БиХ остварили историјски успјех на Еуробаскету у Литванији, а сви се надају да и сениори могу поновити нешто слично.

Кошарка 18.08.2015 | 23:00
Цијела Европа прича о кадетима БиХ!

У Сарајеву је данас одржана презентација пехара намијењеног кошаркашком прваку Европе и официјелни испраћај бх. сениорске репрезентације на Европско кошаркашко првенство, као и дружење са сениорским и кадетским бх. репрезентативцима.

Након заједничког сликања младих и сениорских кошаркаша присутни грађани, којих је било неколико десетина, имали су прилику да виде пехар који ће освојити првак Европе у кошарци на Еуробаскету, који ће се одржати од 5. до 20. септембра у Француској, Њемачкој, Литванији и Хрватској.

Селектор Душко Ивановић том приликом изјавио је да су кадети БиХ остварили историјски успјех на Еуробаскету у Литванији.

"Ово је историјски, изванредан успјех. Они су то показали и на Омладинским олимпијским играма. Изузетна су генерација. Мислим да су заслужено освојили медаљу и то треба да буде један велики мотив у Босни да помогну младим играчима не само у кошарци него и у другим спортовима", рекао је Ивановић.

Истакао је да припреме сениора иду у правом смјеру, напомињући да су амбиције да селекција БиХ прође први круг такмичења који ће играти у Француској.

Репрезентативац Елмедин Кикановић је изјавио да је успјех кадета на Еуробаскету мотивација за рад свих спортиста у БиХ.

"Све су нас фасцинирали. Ово је невиђен успјех за бх. кошарку. Сад нас у Европи гледају другачијим очима, буквално цијела Европа прича о том успјеху. Надам се да ће ови клинци направити велике европске и свјетске каријере", казао је сениорски репрезентативац напомињући како њихове припреме до сада иду одлично.

Директор кошаркашких репрезентација БиХ Игор Стојановић је истакао да успјех кадета треба постати континуитет у освајању медаља у БиХ.

"Наша кадетска репрезентација треба да унесе неку позитивну енергију и на 'А' репрезентацију да направимо континуитет у освајању медаља. Надам се да ћемо једног дана освојити и овај сениорски пехар", рекао је Стојановић.

Кошаркаш Андрија Стипановић је на крају такође истакао како су млади кошаркаши БиХ направили велико чудо на Еуробаскету додајући како ће и сениори учинити све да постигну што бољи успјех у Француској.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

абц

20.08.2015 03:55

Озбиљно?

ОДГОВОРИТЕ