Џихадисти убили 150 људи у Нигерији

Најмање 150 људи убијено је у нападу џихадиста из групе "Боко харам" у селу Кукува-Гари у држави Јобе, на сјевероистоку Нигерије.

Свијет 18.08.2015 | 18:10
Џихадисти убили 150 људи у Нигерији

"Наоружани припадници групе `Боко харам` напали су у четвртак, 13. августа, наше село. Погинуло је око 150 људи. Већина њих се удавила у ријеци покушавајући да побјегне, али је велики број убијен хицима из ватреног оружја", изјавио је за АФП један од мјештана села Кукува-Гари, Букар Тиџани.

Он је додао да су припадници групе дошли моторима и возилима у село и одмах отворили ватру, због чега су људи почели у паници да бјеже.

"Нападачи су убили више људи, а један број људи који су покушали да преко ријеке побјегну удавили су се јер је ријека набујала због кише", изјавио је мјештанин Моду Балуми.

Он је додао да су нападачи пуцали чак и на рибара који је чамцем покушао да помогне сељанима који су спас потражили у ријеци.

Према изјавама преживјелих међу жртвама напада су и жене и дјеца.

Вијести о овом нападу касне јер су припадници групе "Боко харам" уништили телефонске мреже у околини села које се налази око 50 километара од Даматура, главног града државе Јобе.

Коментари / 0

Оставите коментар