Мари: Медији су хтјели да ме посвађају с Новаком!

Британски тенисер Енди Мари изјавио је да су медији током година покушавали да посвађају њега и Новака Ђоковића.

Тенис 18.08.2015 | 16:00
Мари: Медији су хтјели да ме посвађају с Новаком!

Мари је у недељу победио Ђоковића у финалу Роџерс купа у Монтреалу и тако прекинуо низ од осам узастопних неуспеха против доброг пријатеља.

Новак и Енди се знају од јуниорских дана, али је Британац признао да је било много медијског притиска како би се њихов однос учинио занимљивијим.

„Гледајте, то је чудно за тенис, попут онога што се прошле недеље десило између Кирјоса и Вавринке. Сви су рекли да је то веома лоше за тенис. Људи су ми говорили како је тенис данас досадан и да сви врхунски играчи имају добре међусобне односе. Онда сам последњих година од медија често добијао питања. Желели су да се Новак и ја не волимо, или да се Рафа и Роџер не воле – да постоји одређени анимозитет“, рекао је Мари.

Све је кулминирало на Аустралијан опену ове године када су новинари на конференцији за штампу после финала срамно покушавали да инсинуацијама наведу Марија да каже да је Ђоковић глумио повреду. Он је ипак изразио наду да се нешто тако није десило.

„Имам велико поштовање за Новака као тенисера, знам га откад смо имали 12-13 година. Тешко је бити екстремно близак са неким против кога играш велике мечеве, то је нормално. Али ми имамо одличан однос. Пре неки дан смо играли баскет заједно и веома добро функционишем са Новаком“, додао је Британац.

Коментари / 0

Оставите коментар