Синсинати: Новак у походу на једини Мастерс који му недостаје!

Новак Ђоковић и Синсинати, прича без срећног краја, до сада. Најбољем тенисеру света је ово једини турнир из мастерс 1.000 серије који му недостаје. Губио је и финалу, али се нада да ће му се овај пут склопити све коцкице.

Тенис 19.08.2015 | 00:00
Синсинати: Новак у походу на једини Мастерс који му недостаје!

Енди Мари воли Синсинати, увек игра добро на овом турниру, а након титуле у Монтреалу победом над Нолетом у финалу и прекинутим низом од осам пораза, сигурно улази у овај турнир пун самопоуздања.

На терен се враћа Роџер Федерер, који је одмарао док су други играли у Канади и биће веома занимљиво видети у каквој је он форми. Са друге стране Рафаел Надал игра све боље и боље. Иако је испао у четвртфиналу Монтреала, Шпанац је дефинитивно бољи и спремнији него на почетку сезоне и биће опасност у Охају.

За разлику од дама, које доминирају, Американци немају баш неку велику наду у мушкој конкуренцији, поново ће се највише очекивати од Џона Изнера. Такође, биће ово и веома важан турнир за хрватског тенисера Марина Чилића, који се спрема за одбрану УС Опена.

Ово је један од најстаријих турнира на америчком континенту, први пут је одржан још давне 1899. Роџер Федерер, који брани титулу, почеће против Роберта Баутиста-Ахута који је савладао Пабла Куеваса са 6:3, 6:4.

Први ривал Новака Ђоковића биће Беноа Пер, који је био бољи од Жила Милера са 7:6 (5), 7:6 (6). Ноле је остао једини наш представник код тенисера у синглу, јер је Виктор Троицки поражен на старту од заборављеног Мардија Фиша, 1.034. на свету са 2:6, 2:6.

Исто као и момци, и девојке се селе у Синсинати, где ће се борити за титулу на овом турниру Премијер категорије. Наградни фонд је два милиона долара, а титулу ће бранити Серена Вилијамс, која је била боља од Ане Ивановић. Ипак, прошлогодишњи турнир је остао упамћен по вербалном сукобу Ане и Марије Шарапове током и након полуфиналног меча. Места има само за 56 тенисерки и то искључиво оних најбољих.

Серена је први фаворит, она је сигурно љута након пораза од Белинде Бенчић у Торонту и желеће пред својом публиком да докаже ко је газда на WТА туру. Терену се враћа Марија Шарапова, која је, као и Роџер Федерер, одморила прошле недеље у Канади и видећемо у каквој је она форми.

На претходном турниру експлодирала је Белинда Бенчић, освајачица Роџерс купа. Дефинитивно је она сада у самом врху тениса, али питање је само колико има снаге и да ли ће уопште учествовати овде. Исто важи и за Симону Халеп, која је играла финале у Канади, а не смемо заборавити да је веома близу УС Опен.

Ана Ивановић ће већ у првом мечу имати веома незгодан посао, у првом колу је слободна, а у другом ће играти против Венус Вилијамс, док је Јелена Јанковић преокретом елиминисала Медисон Бренгл на старту.

Коментари / 0

Оставите коментар