Кокинакис о ''циркусу'' са Кирјосом и Херисоном!

Аустралијски тенисер Танаси Кокинакис први пут се огласио поводом скандала у који га је увукао Ник Кирјос, као и о сукобу са Рајаном Херисоном.

Тенис 18.08.2015 | 11:00
Кокинакис о ''циркусу'' са Кирјосом и Херисоном!

Кокинакис се нашао на удару јавности када је Кирјос у мечу са Вавринком рекао да је Танаси спавао са Доном Векић за коју се сумња да је са Станом у вези.

Неколико дана касније уследила је жустра свађа са Херисоном у квалификацијама за Мастерс у Синсинатију.

19-годишњи играч победио је Американца, а онда и Марсела Илхана у последњем колу квалификација, иако је у трећем сету губио са 3:0.

„Било је интересантно, прави циркус. Нисам много спавао током недеље у којој су се догодила та два инцидента. Нисам много спавао ни прошле ноћи, али сам се срећом опоравио и играм на турниру. Покушавам да се концентришем на то и срећан сам што сам пронашао начин да победим“, рекао је Кокинакис.

Аустралијанац није имао много проблема у квалификацијама турнира ове године, пошто је остварио 15 победа, уз само један пораз. Једини неуспех десио се прошле недеље у Монтреалу после чега му се живот драстично променио.

„Изгубио сам у квалификацијама и био сам веома потиштен због тога што се десило у Монтреалу. Седео сам за лаптопом и гледао меч између Кирјоса и Вавринке, а онда је мој телефон ’полудео’. Био сам у фазону ’О, Исусе".

Кирјос је у дуелу са Станом прешао границу доброг укуса и у једном тренутку рекао је: „Кокинакис (76. тенисер света) је је..о твоју девојку“ мислећи на Хрватицу Дону Векић, „Извини, друже, што ти то саопштавам“.

„Гледао сам, али нисам знао шта се тачно десило. Сазнао сам од једног момка са ’Фоx Спортса’ који ми је послао ’твит’. Поприлично је било лудо то што се догодило. Очигледно је да није требало то да каже у тим околностима. Али, десило се и морамо наставити даље“, навео је млади Ози.

Момак из Аделејда рашчистио је све што је имао и са Вавринком, и са младом Хрватицом са којом се забављао пре него што је она упознала Швајцарца.

„Ник ми се извинио. Рекао сам му и био веома јасан да не сме то да ради. Ако има проблем, мора рећи приватно јер начин на који се понео дефинитивно није исправан. Али, као што сам рекао, срећан сам што сам се квалификовао у главни жреб Синсинатија и на то се фокусирам. Имам тежак меч испред себе и морам да будем концентрисан на свој посао“, казао је Танаси.

Он ће се у првој рунди састати са Италијаном Фабиом Фоњинијем до којег је дошао кроз квалификације, које је обележио велики сукоб са Рајаном Херисоном.

Кокинакиса и Херисона је судија морао да раздвоји по завршетку меча у квалификацијама за Мастерс у Синсинатију, који је млади Аустралијанац добио са 7:5, 3:6, 7:6 (7-2). Двојица тенисера су на мрежи имали вербални сукоб, а Американац је чак Кокинакису запретио да ће га сахранити.

„Очигледно је било варница на терену. Нисам био сагласан са оним што ми је рекао при резултату 6:5 јер мислим да нисам урадио ништа да га испровоцирам. Он је изнео неколико ствари са којима нисам био сагласан и то је то. Али желим то да задржим на терену”, додао је Аустралијанац.

Херисон је навео да је Кокинакис био тај који је продужио сукоб и после меча.

„Код мреже сам му рекао да нисам сагласан са његовим речима. Он је рекао ’добар меч’ и мисли да је то у реду. Само сам му одговорио да то није био случај“.

Људи који су гледали меч истакли су да је Херисон у једном тренутку викнуо: “Твоја цела екипа је скроз кул”, алудирајући на све што се десило средином недеље.

„То је оно због чека сам се највише изнервирао, то је био главни разлог јер мислим да је споменуо нешто чему није место на терену. Разговарао сам са судијом о неколико правила које је прекршио јер мислим да је то учинио више пута током важних поена и због тога сам био разочаран. Онда је он почео да ме ’увлачи’ у то (скандал са Кирјосом). Мислио сам да није неопходно и то је оно што се десило“, открио је Кокинакис.

19-годишњи тенисер свестан је да између врхунских спортиста постоје многе размирице.

„Није било идеално, али радије не бих бринуо о томе. Када се бавите спортом, то се дешава. Покушавам да све оставим са стране када изађем на терен. Нисам имао никаквих непријатности ван терена или од публике са трибина. Били су веома добри према мени и срећан сам због начина на који су ме поздравили на терену“, рекао је он.

Кокинакис је подвукао да има подршку колега са Тура, иако је последњих неколико дана прошао кроз „пакао“.

„Многи момци су веома добри, малтене сви. Добри су према мени и не мислим да сам у ичему погрешио. Добијам савете од свакога. Говоре ми да не бринем о томе и да се концентришем на свој посао. То је у реду, али сам желео да кажем нешто, а да не дижем много тензије“, закључио је Кокинакис.

Коментари / 0

Оставите коментар