ЕП - Селектор “Змајића”: Ако побиједимо себе, ето злата!

Селектор У16 кошаркашке репрезентације БиХ оптимиста пред вечерашње финале ЕП у којем ће се “змајићи” борити против домаћина, селекције Литваније.

Кошарка 16.08.2015 | 18:40
ЕП - Селектор “Змајића”: Ако побиједимо себе, ето злата!

Млади кошаркаши БиХ у суботу су у врло узбудљивом полуфиналу послије продужетака савладали Шпанију 86:78 и исписали свијетлу страницу бх. спорта.

Вечерас од 20.15 часова имају прилику да у финалу против Литваније да остваре још један историјски успјех, а селектор БиХ Јосип Панџа каже да његова екипа може до злата ако буде довољно концентрисана.

"Ако успијемо побиједити сами себе да останемо концентрирани у таквој атмосфери, данас имамо шансе за злато", рекао је Панџа, преноси сарајевско “Ослобођење”.

Селектор “змајића” осврнуо се и на драматично полуфинале.

"Овакав осјећај се дешава ријетко у животу. Шпанија је играла врхунску одбрану и стварно смо тешко постизали кошеве. Одлично су се спремили за утакмицу против нас. Ипак, побиједили смо само великим карактером и вјером", рекао је Панџа и истакао да је упорност његове екипе на крају пресудила.

"Имали смо тешке фазе утакмице, али се дјеца никако нису предавала и остварили су овај врхунски резултат. Данас једва чекамо утакмицу финала. Противник домаћин, први фаворит Европског првенства, дворана крцата сигурно".

Финале ЕП између БиХ и Литваније игра се вечерас у 20.15, а утакмица за треће мјесто између Турске и Шпаније у 18 часова.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јупитер

16.08.2015 17:25

Браво дечаци лепа вест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

16.08.2015 19:48

Ма танки су Литванци за змајеве, сад це да виде како Муса дере јарца.

ОДГОВОРИТЕ