ЕП - Новицки о Србији: Ух, биће тешко!

Немачки кошаркаш Дирк Новицки рекао је у Загребу да његову репрезентацију чека врло тешка група на предстојећем Европском првенству и да је први задатак Немачке - пласман у другу фазу такмичења.

Кошарка 16.08.2015 | 18:20
ЕП - Новицки о Србији: Ух, биће тешко!

„Чуо сам да су све улазнице већ одавно распородате. Требаће нам подршка навијача, морају да нас носе, јер имамо изразито тешку групу у којој смо са Шпанијом, Италијом, Србијом, Турском. То је заиста тешка група. Надам се да ћемо проћи, да ћемо се пласирати у другу фазу у Француској, а онда ћемо видети", рекао је Новицки.

Репрезентација Немачке изгубила је у петак од Хрватске у Загребу са 72:74 у пријатељском мечу.

У свом повратничком наступу за Немачку након четири године 37-годишњи Дирк Новицки је одиграо 24 минута и завршио утакмицу са 11 поена и шест скокова.
И поред пораза Немачке после продужетка, Новицки није био разочаран ониме што је његова екипа показала у загребачкој Арени, а Хрватску је видео као врло квалитетног противника.

„Они су врло добра екпа, добро попуњена на свим позицијама. Имају неколико одличних шутера... Заправо, поносан сам на своју екипу. Борили смо се, дошли у прилику да победимо пред њиховим навијачима. Мислим да је то био врло добар први тест за нас. Играћемо опет у недељу (у Бремену), кад очекујем да ћемо бити мало бољи", казао је кошаркаш Даласа.

Новицки у Загребу није одиграо завршницу меча, већ је продужетак пратио са клупе.

„Нисмо желели да одиграм много више од 20 минута. Ово ми је била прва утакмица од априла. Добро је што сам осетио лопту и упознао се са екипом. Направио сам неке грешке, мораћу да будем прецизнији. Био сам мало изгубљен. Имамо још шест утакмица за поправке. Надам се да ћу до почетка септембра бити прецизнији на оба краја терена. Имамо доста младих играча, све је прилично ново, али мислим да ћемо бити спремни", рекао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар