ПЛ: Лестер је лидер, Тотенхем испусто 2:0!

Фудбалери Тотенхема испустили су два гола предности, док су поразе у другом колу Премијер лиге доживели Њукасл и Вест Хем.

Фудбал 16.08.2015 | 13:20
ПЛ: Лестер је лидер, Тотенхем испусто 2:0!

Спурси су били на корак од три бода против Стоука, водили су 2:0, али су гости у последњих 15 минута стигли до изједначења на Вајт Харт Лејну.

Александар Митровић није успео да у последњих десетак минута ублажи пораз Њукасла у Свонсију 2:0, док је Лестер надиграо са 2:1 Вест Хем, који је у прошлом колу блистао против Арсенала.

Најубедљивију победу у суботњем поподневном термину остварио је Норич, који је славио 3:1 у Сандерленду, док су Вотфорд и Вест Бромвич Албион играли без голова.

Тотенхем је од готовог направио вересију ове суботе. Спурси су одиграли сјајно прво полувреме против Стоука, те головима Дајера и Чадлија стекли два гола предности. У наставку су направили велику грешку сконцентрисавши се на одбрану резултата, што је тим Марка Хјуза казнио погоцима Арнаутовића из пенала и Дијуфа у року од пет минута у завршници меча на Лејну.

Свонси је "разбио" Њукасл на свом терену, а прву победу Велшанима у новој сезони донео је сјајан нападачки тандем који се дуго година калио у Француској. Бафетимби Гомис је већ у деветом минуту начео "свраке", а тријумф је почетком другог дела потврдио Андре Ају.

Погоцима Оказакија и Мареза у првом полувремену Лестер је стекао недостижна два гола предности на Аптон парку. Дмитри Паје враћа наду домаћину у десетом минуту наставка, али су гости одолели атацима и освојили нова три бода.

Гости су били ослабљени додатно искључењем Дарила Јанмата који је добио два жута картона већ у првих 40 минута меча. Српски репрезентативац Александар Митровић опет је добио мрвице, играо је у последњих десетак минута, а то му је било довољно само за још један жути картон.

Екипа Сандерленда најавила је жестоку борбу за опстанак. "Црне мачке" биле су немоћне против Норича, тима с којим би морали да буду бар у егалу ако се надају опстанку у Премијер лиги. "Канаринци" су већ у првом полувремену обезбедили победу головима Мартина и Витакера, а потврдио ју је Редмонд у 12. минуту наставка. Вотмор је у финишу ублажио други пораз Сандерленда.

Само у Вотфорду није било голова, али је било шанси. Домаћин је надиграо ВБА овог викенда, али су гости били ближи победи. Вотфорд осим претње Хосеа Хурада у првом полувремену из слободног ударца нису имали конкретну гол шансу, док су с друге стране, Саидо Бераино и Крис Брунт замало донели три бода тиму из Бирмингема у последњих десет минута.

Фудбалери Евертона победили су Саутемптон са 3:0 (2:0) у првом суботњем мечу Премијер лиге.

Двоструки стрелац био је нападач Ромелу Лукаку, који је постигао голове у 22. и 45. минуту на асистенције Конеа и Барклија.

Управо је Баркли на шест минута до краја дефинитивно решио меч и обезбедио први овосезонски тријумф, после ремија са Вотфордом. Са друге стране, екипа Роналда Кумана остаје на једном боду из првог кола и меча са Њукаслом.

’Свеци’ су више држали лопту у ногама на почеткама и притискали су госте, а солидну прилику пропустио је Мане на асистенцију Лонга. Наш Душан Тадић (играо у првих 45 минута) шутирао је поред гола, затим је дивно центрирао за Пелеа, али он није успео да постигне гол.

Међутим, у 22. минуту Евертон је малтене први пут пришао голу ривала и успео је да затресе мрежу. Почело је шансом Манеса и сјајном одбраном Хауарда – уследио је корнер, после којег гости организују савршену контру, а Лукаку је прецизно шутирао главом на центаршут Конеа са десне стране и голман Стекеленбург био је немоћан.

До тада је Саутемптон био супериоран, али је гол преокренуо ситуацију на терену за 180 степени – уследио је ударац Мекартија, а затим и стопостотна шанса коју је пропустио Баркли.

Међутим, он се искупио за то у 45. минуту, пошто је послао идеалну лопту по земљи за Лукакуа, који прецизним ударцем по земљи дуплира предност Евертона. Био је то 44. гол Белгијанца у Премијер лиги.

Темпо меча је опао после прилике коју је пропустио Пеле у раној фази наставка – Саутемптон је јалово нападао, а у 81. минуту Евертн је дефинитивно решио питање победника. Лукаку је додао до Колмана, он проналази Барклија, који прави финту и искоса са леве стране заврће лопту у мрежу домаћих.

У следећем колу Саутемптон гостује Вотфорду, док Евертон игра са Манчестер Ситијем код куће.

Премијер лига, 2. коло:

Сандерленд – Норич 1:3
Вотмор 88 – Мартин 26, Витакер 37, Редмонд 57
Свонси – Њукасл 2:0
Гомис 9, А. Ају 52
Тотенхем – Стоук 2:2
Дајер 19, Чадли 45+2 – Арнаутовић 78п, Дијуф 83
Вест Хем – Лестер 1:2
Паје 55 – Оказаки 27, Марез 38
Саутемптон – Евертон 0:3
Лукаку 22, 45, Баркли 84
Вотфорд – ВБА 0:0

Недеља:
14.30 Кристал Палас – Арсенал
17.00 Манчестер Сити – Челси

Понедељак:
21.00 Ливерпул – Борнмут

Петак:
Астон Вила – Манчестер Јунајтед 0:1
Јанузај 29

Коментари / 0

Оставите коментар