БЛ: Дортмунд блистао, Шалке убједљив, Бајер ''окреће''!

Екипе Шалкеа, Бајера, Инголштата и Херте оствариле су победе у мечевима првог кола Бундеслиге. Борусија Дортмунд заблистала је на отварању сезоне, у првом мечу ере после Јиргена Клопа.

Фудбал 16.08.2015 | 12:40
БЛ: Дортмунд блистао, Шалке убједљив, Бајер ''окреће''!

Шалке је са убедљивих 3:0 надиграо Вердер, а већ у 17. минуту због повреде скочног зглоба терен је напустио српски репрезентативац Матија Настасић.

Бајер је после преокрета надиграо Хофенхајм 2:1, док су Херта и дебитант у елити Ингоштат остварили минималне победе на гостовањима, у Аугсбургу и Мајнцу. Други дебитант у лиги Дармштат је ремизирао са Хановером 2:2.

У 18:30 на програму је дерби кола између две Борусије, у Дортмунду гостује Менхенглабах, а два меча су на програму у недељу.

Шампион Бајерн је у петак прегазио Хамбург 5:0 на отварању сезоне.

Хохенхајм је већ у петом минуту повео у Леверкузену преко Зубера, али "фармацеути" успевају да преокрену у наставку. У последњем минуту првог дела Штефан Кислинг је изједначио, а тријумф је 20-ак минута пре краја донео Брант.

Првенац дебитант у Бундеслиги Инголштату донео је Лукас Хинтершер, 25 минута пре краја гостовања у Мајнцу ушао је у историју клуба, док је прва три бода Херти донео Саломон Калу из пенала почетком другог полувремена у Аугсбургу.

Други дебитант Дармштат је два пута водио против Хановера, головима Хелера у првом и почетком другог полувремена, али су Бершоп и Сулу релативно брзо враћали Хановер у егал и однели бод.

Препуни "Вестфален" већ је заборавио легендарног тренера, након спектакуларне игре и убедљиве победе над имењаком из Менхенгладбаха са 4:0.

Тим Томаса Тухела доминантном и атрактивном игром током 90 минута подсетио је на издања из 2012. године, када је играо финале Лиге шампиона.

Упркос том што Менхенгладбах има неискусне дефанзивце, игра Дортмунда је деловала беспрекорно, течно и креативно од првог до последњег минута.

Кагава, Гиундоан, Ројс и Мхитарјан су доминирали у средини терена, а сјајно их је пратио најистуренији играч Обамејанг, који је одличну игру крунисао једним поготком.

Поред тога, момак из Габона је стварао шансе саиграчима, асистирао је код једног гола Мхитарјана, а од друге су га делили центиметри, након промашаја Кагаве.

Јапанац је креирао први гол на мечу који је постигао Ројс, након тога је Смелцер асистирао код поменутог гола Обамејанга, а његова сарадња са Јерменом је заокрушила прво полувреме.

Ова три гола Борусија је постигла у року од 20-ак минута, уз још бар једну стопостотну гол шансу.

Већ на старту другог полувремена Ројс је "наместио" други гол Мхитарјану, након чега је домаћин запретио само још једном, из поменуте сарадње Обамејанга и Кагаве.

Гости из Менхенгладбаха су деловали беспомоћно, само су једном запретили голу ривала, али недовољно озбиљно.

Борусија се придружила Бајерну, Шалкеу, Бајеру, Херти и Инголштату, који су славили у првом колу нове сезоне.

У следећем колу тим из Дортмунда гостује дебитанту Инголштату, док у Менхенгладбах стиже Мајнц.

Бундеслига, 1. коло:
Борусија Дортмунд – Борусија Мехенгладбах 4:0
Ројс 15, Обамејанг 21, Мхитарјан 33, 50

Субота:
Аугсбург – Херта 0:1
Калу 48п
Бајер Леверкузен – Хофенхајм 2:1
Кислинг 45, Брант 71 – Зубер 5
Дармштад – Хановер 2:2
Хелер 31, 54 – Бершоп 48, Сулу 62аг
Маинц – Инглштад 0:1
Хинтершер 66
Вердер Бремен – Шалке 0:3
Габре Селасије 34аг, Чупо-Мотинг 68, Хунтелар 85

Недеља:
15.30 Волфсбург – Ајнтрахт Франкфурт
17.30 Штутгарт – Келн

Петак:
Бајерн Минхен – Хамбургер СВ 5:0 (1:0)
Бенатија 27, Левандовски 53, Милер 69, 73, Кошта 87

Коментари / 0

Оставите коментар