Монтреал: У финалу Ноле на Марија!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврто финале Роџерс купа у Монтреалу, победом над Жеремијем Шардијем из Француске. Британски тенисер Енди Мари биће ривал првог рекета света Новака Ђоковића у финалу Роџерс купа у Монтреалу.

Тенис 16.08.2015 | 10:40
Монтреал: У финалу Ноле на Марија!

Ђоковић је одиграо много боље него у дуелу са Гулбисом претходног дана и славио резултатом 6:4, 6:4, после нешто мање од 80 минута игре.

Новак има максималан учинак у финалима – два пута је трофеј дизао у Монтреалу, а једном у Торонту.

Ово је био десети међусобни дуел Србина и Француза и десета победа Новака максималним резултатом. Последњи пут су се састали на Ролан Гаросу прошле године, када је први играч света победио резултатом 6:1, 6:4, 6:2.

Остварио је 30. узастопни тријумф на турнирима из серије 1000 и придружио се Рафаелу Надалу као једини играч који је играо најмање пет финала Мастерса у четири различите сезоне. Он није изгубио пре финала на неком турниру још од октобра прошле године, што је укупно 44 тријумфа до саме завршнице.

Полуфинални дуел Мастерса у Канади почео је нервозним гемом Шардија који је са две дупле грешке практично поклонио брејк ривалу. То је Ђоковићу било довољно да поведе у сетовима. Први играч планете осетио је благу нелагодност у подлактици десне руке због којег је два пута тражио масашу, а непосредно после интервенције направио је брејк у петом гему другог сета. Стечену предност је сачувао и обезбедио ново финале за нешто мање од 80 минута игре.

Француз је био много агресивнији, али је зато више грешио – имао је 18 винера и 24 неизнуђење грешке, док је Новак уз 12 директних поена имао само 9 грешака.

Дуел су са трибина посматрали Дидије Дрогба и Јанко Типсаревић, а најзанимљивији тренутак десио се у паузи између сетова, када је Србин осетио да неко пуши марихуану на трибинама.

Мари је до места у финалу дошао тријумфом над Јапанцем Кеијем Нишикоријем са 6:3, 6:0, после једног сата и шест минута игре.

Поред тога што се пласирао у финале турнира у Монтреалу, Мари се постарао да од понедељка буде други тенисер света, пошто ће претећи Швајцарца Роџера Федерера. Шкот ће први пут од августа 2013. године бити други на свету, а то му је уједно најбољи пласман у каријери.

“Лепо је вратити се на друго место, посебно после свега што ми се десило прошле године, операције и пада у поретку. Многи су се питали каква ће моја игра бити после тога. И првог пута сам то учинио овде. Свакако је лепо бити толико близу врха, наставићу вредно да радим и покушати да одем још корак напред”, истакао је Мари.

Мари је одиграо сјајно против Нишикорија, одлично је ритернирао и искористио је шест од 11 брејк лопти које је имао током меча. Јапанац је освојио само један свој сервис гем, а британски тенисер је освојио 20 од 25 поена на другом сервису свог ривала.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

шупци

16.08.2015 08:44

Кадетска репрезентација БиХ у кошарци у финалу европског првенства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Министра

16.08.2015 08:51

Брз опоравак желим министру Лукачу који се доказао са својим саборцима у одбрани Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ